Επετειακή έκδοση της Rolls-Royce Phantom σε δημοπρασία

Επετειακή έκδοση της Rolls-Royce Phantom σε δημοπρασία

Μοναδική έκδοση με αφορμή τα 115 χρόνια της βρετανικής φίρμας.

Με αφορμή την επέτειο 115 ετών από την ίδρυσή της που ήταν στις 4 Μαΐου, η Rolls-Royce ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει μια συλλεκτική Phantom η οποία θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby's.

Το μοναδικό μοντέλο θα έχει κόκκινη εξωτερική απόχρωση όπως βλέπουμε και από το επίσημο σκίτσο της Rolls-Royce. Η εταιρεία ήταν φειδωλή στις πληροφορίες όμως αποκάλυψε πως στο εσωτερικό του θα υπάρχει ένα χειροποίητο έργο τέχνης από δέρμα.

Όπως ανακοινώθηκε στα κεντρικά του RM Sotheby's στη Νέα Υόρκη μετά από δείπνο, η δημοπρασία θα γίνει το φθινόπωρο του 2019 και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν τις προσφορές τους μέσω ίντερνετ. Η τιμή προβλέπεται να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ λόγω της συλλεκτικής αξίας της επετειακής Phantom.

Rolls-Royce

Η τελευταία, όγδοη γενιά της Phantom παρουσιάστηκε το 2017 και αποτελεί την επιτομή της πολυτέλειας στον χώρο της αυτοκίνησης. Το μοντέλο βασίζεται πάνω στη νέα αλουμινένια πλατφόρμα της Rolls-Royce ενώ κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας κινητήρας V12 6,75 λίτρων που αποδίδει 571 PS και 900 Nm ροπής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube