Εντός διετίας το πρώτο ηλεκτρικό SEAT

Εντός διετίας το πρώτο ηλεκτρικό SEAT

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της SEAT θα έχει αυτονομία 500 km και θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Group VW.

O Πρόεδρος της SEAT, Luca De Meo, ανακοίνωσε στο ετήσιο εταιρικό συνέδριο ότι το 2020 είναι η χρονιά που θα «εξηλεκτριστεί» η μάρκα. Μάλιστα, μετά την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου θα ακολουθήσει αυτή του plug-in hybrid Leon επόμενης γενιάς.

Η SEAT έχει καταθέσει ήδη ορισμένες ονομασίες για το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο, όπως SEAT Born, Born-E ή E-Born, τρία ονόματα που πηγάζουν από την ονομασία της «καλλιτεχνικής» γειτονιάς El Born στη Βαρκελώνη.

Προς το παρόν είναι άγνωστος ο τύπος αμαξώματος του ηλεκτρικού SEAT, αλλά σύμφωνα με αναφορές στον βρετανικό Τύπο θα είναι ένα 5θυρο hatchback με ελαφρώς ανυψωμένο πάτωμα και γραμμή οροφής για να μπορεί να φιλοξενήσει τα πακέτα μπαταριών.

Από πλευράς διαστάσεων, το μήκος του νέου μοντέλου θα είναι κοντά σε αυτό του Leon, αλλά οι χώροι που θα προσφέρει θα είναι πιο γενναιόδωροι χάρη στην πλατφόρμα MEB με το επίπεδο πάτωμα και το μεγάλο, για την κατηγορία, μεταξόνιο.

Επιπλέον, η καμπίνα του ηλεκτρικού SEAT θα διαθέτει προηγμένες δυνατότητες ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας, καθώς και συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

[Πηγή: Autocar UK, Auto Express UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube