Ένα συλλεκτικό ΜΙΝΙ προς τιμήν του Paddy Hopkirk [video]

Ένα συλλεκτικό ΜΙΝΙ προς τιμήν του Paddy Hopkirk [video]

Μια ειδική έκδοση για να θυμίζει τη νίκη το 1964 στο Ράλι Μόντε Κάρλο. 

Ήταν το 1964 όταν ο Paddy Hopkirk με ένα Morris Mini Cooper S Mk1 κέρδιζε το Ράλι Μόντε Κάρλο και έγραφε ιστορία με το μικρό αυτό αυτοκίνητο. Ο Βορειοϊρλανδός οδηγός είχε συνοδηγό τον Άγγλο, Henry Liddon, και κατάφερε να επικρατήσει πολύ ισχυρότερων συνδυασμών. 

Περισσότερο από μισόν αιώνα μετά, η ΜΙΝΙ αποφάσισε να τιμήσει τον οδηγό με μια ειδική έκδοση που ακούει στο όνομα  MINI Hopkirk Edition. Η έκδοση αυτή κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο και βασίζεται στο δίθυρο μοντέλο Cooper S. Διατίθεται σε κόκκινο χρώμα με άσπρη οροφή, στις πόρτες έχει τον αριθμό 37 που έφερε και το αυτοκίνητο που κέρδισε το Μόντε Κάρλο και την ένδειξη «Paddy Hopkirk Monte Carlo».

mini

Το αυτοκίνητο με τον κινητήρα των 192 ίππων και των 280 Νm ροπής διατίθεται με αυτόματο αλλά και χειροκίνητο κιβώτιο και η ΜΙΝΙ υπόσχεται επιδόσεις της τάξης των 6,8" για το 0-100 km/h για το χειροκίνητο και 6,7" για το αυτόματο κιβώτιο. 

minihop

Ο Patrick «Paddy» Hopkirk, που παρέλαβε ένα από τα προς τιμήν του συλλεκτικά ΜΙΝΙ δήλωσε κολακευμένος από την κίνηση της εταιρείας. Το αυτοκίνητο έχει πολλά κοινά στοιχεία ως προς την εμφάνιση με εκείνο που είχα κερδίσει και αυτό με κάνει να αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση, είπε. 

Στη συνέχεια θυμήθηκε στιγμές από τη μεγάλη του νίκη: «Όλοι ήθελαν να κερδίσουν το Ράλι του Μόντε Κάρλο, καθώς ήταν ένα πολύ λαμπερό γεγονός. Όταν εντάχθηκε στην ομάδα της ΜΙΝΙ όλοι εξεπλάγησαν. Ήταν σαν μια μάχη του Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ, με τους υπόλοιπους κατασκευαστές να έχουν ξοδέψει μια περιουσία για να γίνουν ανταγωνιστικοί. Στα πατημένα κομμάτια τα μεγάλα αμερικανικά αυτοκίνητα της εποχής μας άφηνα πίσω, αλλά όταν μπαίναμε σε κλειστές διαδρομές με πολλές στροφές, εκεί το ΜΙΝΙ αποδείχθηκε πόσο καλό ήταν και πόσο γρήγορο». 

Το MINI Paddy Hopkirk Edition είναι διαθέσιμο για παραγγελία στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube