Ένα ακόμα στοιχείο του νέου Volvo EX90 [video]

Ένα ακόμα στοιχείο του νέου Volvo EX90 [video]

H Volvo δίνει περισσότερες πληροφορίες για το νέο EX90, τη νέα της ηλεκτρική ναυαρχίδα που θα αποκαλυφθεί στις 9 Νοεμβρίου.

Ο κατασκευαστής από τη Σουηδία μετά την αποκάλυψη του ταμπλό του Volvo EX90 δημοσίευσε ένα νέο teaser βίντεο, δίνοντας μας περισσότερες πληροφορίες για το νέο ηλεκτρικό του μοντέλο που μοντέλο που θα αποκαλυφθεί πλήρως στο κοινό σε μια εβδομάδα από σήμερα, στις 9 Νοεμβρίου.

Στο νέο βίντεο, η Volvo αναφέρει ότι κύριος στόχος της σχεδίασης της νέας ηλεκτρικής ναυαρχίδας της ήταν η ελαχιστοποίηση της οπισθέλκουσας. Ως αποτέλεσμα, ο αεροδυναμικός συντελεστής του 7θέσιου SUV είναι μόλις 0,29 χάρη σε διάφορα τρικ όπως οι ειδικά σχεδιασμένες ζάντες και οι χειρολαβές που είναι κρυμμένες στις πόρτες.

Volvo EX90

Παράλληλα, στο εμπρός μέρος της οροφής του EX90 βρίσκεται τοποθετημένο το LIDAR που θα προσφέρει δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης. Η Volvo μας πληροφορεί ότι τοποθέτησε το σύστημα στο υψηλότερο μέρος του αυτοκινήτου δίνοντας του έτσι τη βέλτιστη ορατότητα. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, το LIDAR μπορεί να ανιχνεύσει πεζούς σε απόσταση 250 m. 

Volvo EX90

Όπως θα περίμενε κανείς η Volvo δε θα περιοριστεί μόνο στο LIDAR. Το EX90 θα παρατηρεί τον περιβάλλοντα χώρο με 16 αισθητήρες υπερήχων, οκτώ κάμερες και πέντε ραντάρ, με σκοπό να προσφέρει κορυφαία ενεργητική ασφάλεια.

Ανάμεσα στα πολλά συστήματα ασφαλείας που θα διαθέτει το ηλεκτρικό SUV θα περιλαμβάνεται και ένα σύστημα συνεχούς παρακολούθησης του οδηγού και ανάλυσης των αντιδράσεών του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube