Αυτό είναι το ταμπλό του νέου Volvo EX90 [video]

Αυτό είναι το ταμπλό του νέου Volvo EX90 [video]

H Volvo μας δίνει μια πρώτη γεύση από το ταμπλό της νέας της ηλεκτρικής ναυαρχίδας, του EX90, που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 9 Νοεμβρίου.

Volvo EX90

To Volvo EX90, η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της σουηδικής μάρκας θα αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο στις 9 Νοεμβρίου. Η Volvo όμως, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό να προετοιμάζει το κοινό για την έλευση του EX90 παρουσιάζοντας κάποιες καινοτομίες του αναφορικά με τις τεχνολογίες και τα βιώσιμα υλικά που θα διαθέτει.

Τώρα, ήρθε η ώρα να μας δώσει μια γερή γεύση από το ταμπλό του νέου της μοντέλου, το οποίο όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, πάει το μίνιμαλ ντιζάιν που χαρακτηρίζει την Volvo εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, ένα βήμα παραπέρα.    

Ο οδηγός αντικρίζει μπροστά του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων στον οποίο απεικονίζονται βασικές πληροφορίες όπως η ταχύτητα, η αυτονομία και οι οδηγίες του συστήματος πλοήγησης. Στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η κάθετα τοποθετημένη οθόνη του infotainment και δίνει πρόσβαση στο σύστημα πλοήγησης, στα πολυμέσα, στο τηλέφωνο και στις λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Volvo EX90

H Volvo υποστηρίζει ότι οι οθόνες πρέπει να είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να εμπνέουν εμπιστοσύνη στον οδηγό, καθώς στο μέλλον όλο και περισσότερο ποσοστό της διαδρομής θα πραγματοποιείται υπό καθεστώς αυτόνομης οδήγησης.

O κατασκευαστής θέλει οι οθόνες «Να κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη και την οδήγηση πιο ασφαλή, παρά να σε αποσπούν και να σε μπερδεύουν». Για αυτό η Volvo έχει σχεδιάσει το σύστημα infotainment του νέου ΕΧ90 να απεικονίζει αυτό που χρειάζεται ο οδηγός ανάλογα τη φάση που βρίσκεται το αυτοκίνητο.

Volvo EX90

Για παράδειγμα, εάν απλά οδηγείς, μια μπάρα στο κάτω μέρος θα απεικονίζει τα πολυμέσα, εάν καλείς θα απεικονίζει το σχετικό μενού για το τηλέφωνο, ενώ σε ψυχρές συνθήκες θα απεικονίζει τη λειτουργία defrost.

Tέλος, μιλώντας για τα συστήματα infotainment ο επικεφαλής UX (Εμπειρία Χρήστη) της Volvo, Thomas Stovicek, δήλωσε ότι «Ο στόχος είναι να παρέχουμε τις κατάλληλες πληροφορίες την κατάλληλη στιγμή».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube