«Εμφύλιος» Ford για τα άλογα του Focus RS 2015

«Εμφύλιος» Ford για τα άλογα του Focus RS 2015

Η Ford Ιρλανδίας διατείνεται ότι το νέο Focus RS αποδίδει 350 PS, νούμερο που… διαψεύδει εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι του AutoGuide ανακάλυψαν ότι στη web σελίδα της ιρλανδικής Ford για το 85o Σαλόνι της Γενεύης αναφέρεται ότι το νέο Focus RS αποδίδει 350 PS.

Να σας θυμίσουμε ότι στην επίσημη παρουσίαση του Ford Focus RS 2015, όπου και παραβρεθήκαμε με το συνάδελφο Ντίνο Παπαγιαννόπουλο, το Μπλε Οβάλ ανακοίνωσε ότι το 2,3λιτρο μοτέρ EcoBoost του αυτοκινήτου θα αποδίδει πάνω από 320 PS. Όσον αφορά τη ροπή του Focus RS και γι’ αυτή η Ford δεν έχει δώσει ακριβές νούμερο. Αλλά έχει περιοριστεί στο να διαβεβαιώσει ότι θα είναι υψηλότερη από τα 44,1 kgm της Mustang 2.3 EcoBoost που φορά τον ίδιο κινητήρα.

Σε συνέχεια αυτής τα παρουσίασης, ήρθε η Ford Ιρλανδίας για να αναφέρει ότι το ακριβές νούμερο για την ισχύ είναι το «350» και χωρίς να κάνει κάποια αναφορά για τη ροπή του αυτοκινήτου.

Ωστόσο, αυτό φαίνεται ότι είναι ανακριβές. Οι συνάδελφοι του AutoGuide επικοινώνησαν με τον Aaron Miller, επίσημο εκπρόσωπο της Ford, που δήλωσε ότι ο αριθμός αυτός δεν είναι ακριβής και η εταιρεία δεν μπορεί να διαβεβαιώσει για τίποτα, καθώς βρίσκεται ακόμη σε φάση δοκιμών. Και συμπλήρωσε, ότι τα ακριβή νούμερα για τη απόδοση του Focus RS 2015 θα ανακοινωθούν κοντά στο λανσάρισμα του αυτοκινήτου. Εδώ να θυμίσουμε ότι η έναρξη της παραγωγής του νέου Focus RS θα ξεκινήσει στο τέλος του χρόνου, με τις πρώτες παραδόσεις να τοποθετούνται την άνοιξη του 2016.

[Πηγή autoguide.com]
 
Screenshot από το website της Ford Ιρλανδίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube