Emilia GT Veloce: Γιατί αυτή η Alfa Romeo κοστίζει €400.000;

Emilia GT Veloce: Γιατί αυτή η Alfa Romeo κοστίζει €400.000;

Μια μετατροπή της κλασικής Alfa Romeo Giulia Coupé GT που ως βάση έχει τον κινητήρα της σύγχρονης Giulia Quadrifoglio.

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια τάση μετατροπής παλαιών κλασικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά. Το αν μας αρέσει ή όχι είναι ένα άλλο θέμα, αλλά με την ευκαιρία να πούμε πως προτιμούμε τα κλασικά αυτοκίνητα να παραμένουν αυθεντικά.

Στον αντίποδα αυτής της τάσης, η γερμανική Emilia Auto πήρε την εμβληματική Alfa Romeo Giulia Coupé GT και προχώρησε σε μια άλλη μετατροπή, κεντρική ιδέα της οποίας είναι η τοποθέτηση κάτω από το καπό της του V6 2.9 λίτρων twin-turbo που κινεί τη σύγχρονη Giulia Quadrifoglio.

Στη συγκεκριμένη μετατροπή, ο κινητήρας θα αποδίδει περισσότερους από 500 ίππους και 600 Nm και θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων της ZF που στέλνει όλη τη δύναμη στους πίσω τροχούς και αλλάζει ταχύτητες σε μόλις 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Coupé

emilia

Για να δημιουργήσει το αυτοκίνητο, η Emilia Auto πήρε μια κλασική Alfa Romeo Giulia Coupé GT και αρχικά ενίσχυσε σημαντικά και σε καίρια σημεία το αμάξωμα. Στη συνέχεια αναβάθμισε τις αναρτήσεις που πλέον θα είναι ανεξάρτητη με διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων. Το σύστημα διεύθυνσης βέβαια θα είναι υδραυλικό και το φρένα έχουν την υπογραφή της Brembo, ενώ θα υπάρχει ABS και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης.

Εξωτερικά το αμάξωμα υπέστη κάποιες μικρές σχεδιαστικές, όπως δείχνουν τα σκίτσα που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική φίρμα. Αλλαγές που έχουν να κάνουν με τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης στο μέσο το αμαξώματος και με τη μεγάλη ενσωματωμένη αεροτομή στο καπό του χώρου αποσκευών. 

veloce

Η γερμανική εταιρεία προσπάθησε να διατηρήσει το εσωτερικό όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό του πρωτότυπου, ωστόσο τοποθέτησε ένα βελτιωμένο σύστημα εξαερισμού με αυτόματο κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα και ηλεκτρικούς εξωτερικούς καθρέφτες και σύστημα πολυμέσων. Υπάρχουν επίσης νέα σπορ καθίσματα Recaro, ενώ οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά υλικά για την επένδυση του ταμπλό. 

Η Alfa Romeo Emilia GT Veloce θα είναι έτοιμη να βγει στην αγορά στα μέσα του 2022 και θα παραχθεί μόλις σε 22 αντίτυπα με την τιμή της να εκτιμάται ότι θα κυμανθεί γύρω στο όχι και τόσο ευκαταφρόνητο ποσό των €400.000. Αξίζει; Tι λέτε;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube