Ηλεκτρικά VW e-Golf και e-up! στη Φρανκφούρτη

Ηλεκτρικά VW e-Golf και e-up! στη Φρανκφούρτη

Οι ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των δύο μοντέλων της VW θα κάνουν την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Φρανκφούρτης.

Τα VW e-Golf και e-up! δεν αποτελούν πρωτότυπα αλλά μοντέλα που θα μπουν σε κανονική παραγωγή. Ο χρόνος λανσαρίσματος και οι τιμές θα αποκαλυφθούν στην Φρανκφούρτη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όμως η VW δημοσιοποίησε ήδη τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Το ηλεκτρικό μοτέρ του VW e-Golf αποδίδει 115 PS και 27,5 kgm. Έτσι για την επιτάχυνση από στάση ως τα 100 km/h χρειάζεται 10,4”, ενώ η τελική ταχύτητα θα μπορούσε να ξεπερνά τα 130 km/h, στα οποία περιορίζεται ηλεκτρονικά για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας. Σύμφωνα με τη VW, η μπαταρία των 24,2 kWh δίνει στο e-Golf αυτονομία 190 km.



Στο VW e-up! ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει ισχύ 82 ίππους και ροπή 21,4 kgm. Το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 12,4”, ενώ η τελική περιορίζεται και σε αυτή στην περίπτωση στα 130 km/h. Η μικρότερη μπαταρία των 18,7 kWh εξασφαλίζει αυτονομία 160 km. Η VW δηλώνει πως στους σταθμούς ταχείας φόρτισης «CCS» οι μπαταρίες και των δύο μοντέλων επιτυγχάνουν το 80% της φόρτισής τους μέσα σε 30 λεπτά. Με την τρέχουσα τιμή του ρεύματος στη Γερμανία το κόστος για την κάλυψη 100 km φτάνει τα €3,02 με το e-up! και τα €3,30 με το e-Golf.



Τόσο το e-Golf όσο και το e-up! θα διατίθενται αποκλειστικά με πεντάθυρο αμάξωμα και με ένα πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυτόματο κλιματισμό με δυνατότητα προθέρμανσης κατά τη στάθμευση, σύστημα πλοήγησης και θερμαινόμενο παρμπρίζ. Το e-Golf μάλιστα θα είναι το πρώτο μοντέλο της VW με εμπρός φώτα τεχνολογίας LED.

[Πηγή: VW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube