Electra Quds Rise: Ηλεκτρικό σπόρτσκαρ από τον Λίβανο!

Electra Quds Rise: Ηλεκτρικό σπόρτσκαρ από τον Λίβανο!

Το όνομα του μοντέλου αποτελεί αναφορά στο αραβικό όνομα της Ιερουσαλήμ και την επανάσταση των Παλαιστίνιων.

Το Electra Quds Rise που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι πρώτο ηλεκτρικό σπόρτσκαρ από τον Λίβανο, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022 με τιμή από €25.000!

Η εταιρεία Quds ιδρύθηκε πριν από τέσσερα χρόνια από τον Παλαιστίνιο και γεννημένο στον Λίβανο επιχειρηματία Jihad Mohammed. Το όνομα Quds προέρχεται από το αραβικό όνομα της Ιερουσαλήμ (al-Quds), ενώ το Rise αποτελεί αναφορά στην επανάσταση του λαού της Παλαιστίνης.

Το μοντέλο που βασίζεται σε αλουμινένιο σασί, χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα 160 PS στον πίσω άξονα που προσφέρει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5" και τελική ταχύτητα 165 km/h. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μπαταρία ιόντων λιθίου 50 kWh δίνει αυτονομία 450 km.

Electra

Το λιβανέζικο σπόρτσκαρ έχει αμάξωμα γεμάτο καμπύλες, με περίεργες αναλογίες. Τα τεράστια φώτα LED πλαισιώνουν τη γρίλια που θυμίζει Bugatti ενώ τα φουσκωμένα φτερά κάνουν τους τροχούς 18" να μοιάζουν μικροί σε διάμετρο. Πίσω έχουμε έντονη κλίση της οροφής, διαχύτη, φώτα LED μέσα σε σύνθετες εσοχές και επιπλέον φώτα στις άκρες του προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων πίσω από το flat-bottomed τιμόνι που θυμίζει Koenigsegg, και μια οθόνη αφής 15,9" που καλύπτει ολόκληρη την κεντρική κονσόλα.

Παρόλο που οι εικόνες αποτελούν ψηφιακά renderings, ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο του Electra Quds Rise έχει κατασκευαστεί ήδη όπως φαίνεται και στο παρακάτω video. Σε αυτό, ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας οδηγεί το ηλεκτρικό σπόρτσκαρ σε δημόσιο δρόμο υπό τη μουσική υπόκρουση του "The Final Countdown".

Η εταιρεία ξεκίνησε ήδη να δέχεται προ-παραγγελίες για το Electra Quds Rise με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για το 2022. Στόχος είναι η παραγωγή 10.000 μονάδων σε ετήσια βάση. Η εταιρεία ετοιμάζει επίσης το σεντάν Quds Capital ES, το σπόρτσκαρ Quds Nostrum EE και το ταξί eCab.

[Πηγή Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube