Ελαφρύς ανασχεδιασμός για το Lexus RX [video]

Ελαφρύς ανασχεδιασμός για το Lexus RX [video]

Πρέπει να έχεις εκπαιδευμένο μάτι για να εντοπίσεις τις αλλαγές στην ναυαρχίδα των SUV της Lexus στην Ευρώπη: Μάσκα, φώτα και επιδόσεις πέρασαν στο μενού, ενώ οι υπόλοιπες αλλαγές περιορίστηκαν στην -αόρατη- τεχνολογία.

Το Lexus RX διάγει μια μάλλον υποτονική καριέρα στην Ευρώπη, αλλά η Γηραιά Ήπειρος δεν είναι η αγαπημένη του αγορά. Είναι στο «σπίτι» εταιρείας, στις Ηνωμένες Πολιτείες, που αποκαλύφθηκε ο ελαφρύς ανασχεδιασμός του RX που ακόμη κι εκεί όμως θα περάσει απαρατήρητος. 

Για του λόγου το ασφαλές, μόνο οι μεγάλοι φαν του ιαπωνικού SUV και οι ιδιοκτήτες του προηγούμενου θα είναι σε θέση να παρατηρήσουν τις αισθητικές αλλαγές. Φρεσκάρισμα που περιορίζεται σε μια πιο φαρδιά μάσκα, λεπτότερα και πιο δυνατά φώτα και ένα πίσω μέρος ελάχιστα πειραγμένο. Η Lexus πρόσθεσε ακόμη νέα σχέδια ζάντας στην 5θέσια και 7θέσια έκδοση του RX.

Lexus RX

Στην καμπίνα, μια οθόνη αφής με διαγώνιο 12,3” διατίθεται έξτρα (ή στάνταρ ανάλογα με την έκδοση), με την οθόνη στα λιγότερο ακριβά μοντέλα να είναι 8ιντση. Η Lexus συνδυάζει τώρα τη λειτουργία αφής και με touchpad στην κεντρική κονσόλα. Και κυρίως, το φρεσκαρισμένο RX υποστηρίζει πλέον στάνταρ Android Auto και Apple CarPlay.

Lexus RX

Το RX διαθέτει στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών (ημέρα και νύχτα), εξελιγμένο σύστημα διατήρησης μέσα στη λωρίδα κυκλοφορίας, ακουστικό σύστημα προειδοποίησης για επικείμενη σύγκρουση με δυνατότητα ανίχνευσης και μοτοσικλετών/ποδηλάτων εκτός από οχήματα.

Lexus RX

Αλλαγές υπάρχουν και στην ανάρτηση, με νέα αντιστρεπτική ράβδο εμπρός και πίσω και νέα ελατήρια. Στοιχεία που δεν θεωρητικά δεν αλλάζουν και άρδην τα δυναμικά δεδομένα, μιας και το RX φορά ήδη την ενεργά ρυθμιζόμενη ανάρτηση AVS του κουπέ LC.

Lexus RX

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube