Έκθεση Γενεύης: Abarth 124 spider με 170 PS [video]

Έκθεση Γενεύης: Abarth 124 spider με 170 PS [video]

Το αυτοκίνητο που γνωρίσαμε αρχικά ως Mazda MX-5 και στη συνέχεια ως Fiat 124 Spider, τώρα υπάρχει και σε έκδοση Abarth, που ίσως είναι η καλύτερη.

Αρκετοί πιστεύουν ότι το Mazda MX-5 χρειάζεται έναν δυνατότερο κινητήρα και ότι το Fiat 124 Spider έχει περισσότερο τουριστικό και λιγότερο σπορ χαρακτήρα. Για αυτούς ακριβώς φτιάχτηκε η αντίστοιχη έκδοση Abarth.

Το Abarth 124 spider, που μόλις παρουσιάστηκε στην Έκθεση Γενεύης, διαφοροποιείται σε εμφάνιση από το αντίστοιχο Fiat χάρη στους διαφορετικούς προφυλακτήρες, τις κόκκινες λεπτομέρειες και τα μαύρα καπό εμπρός-πίσω, που παραπέμπουν στο παρελθόν της ιταλικής φίρμας. Πιο σημαντικές ωστόσο είναι οι αλλαγές ουσίας που φανερώνουν και τον πιο σπορ χαρακτήρα του, όπως οι 4πίστονες δαγκάνες της Brembo στους εμπρός τροχούς και η εξάτμιση με τις τέσσερις απολήξεις.

Κάτω από το καπό του Abarth 124 spider βρίσκεται ο ίδιος 1.4 MultiAir Turbo με το Fiat, όμως εδώ η απόδοση έχει ανέβει από τους 140 στους 170 ίππους. Συνδυάζεται με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ή αυτόματο με paddles στο τιμόνι και για το 0-100 km/h χρειάζεται 6,8’’, ενώ η τελική φτάνει τα 230 km/h. Πιο ενδιαφέρον ωστόσο είναι το ότι διαθέτει στάνταρ μπλοκέ διαφορικό. Με βάρος 1.060 kg, κατανομή 50/50 και πλήρως απενεργοποιούμενο σύστημα ευστάθειας, αναμένεται να είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι.

Οι πωλήσεις του Abarth 124 spider θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με την τιμή να ξεκινάει από τα €40.000 περίπου. Το νέο μοντέλο θα έχει παρουσία και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως είχαμε αναφέρει. Η Abarth έφερε στη Γενεύη μια παραλλαγή του 124 spider για χρήση στο WRC, με 300 PS, την οποία αναμένεται να δούμε στις ειδικές διαδρομές το 2017.

[Πηγή: Abarth]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube