Έκθεση Γενεύης: Lamborghini Centenario με 770 PS

Έκθεση Γενεύης: Lamborghini Centenario με 770 PS

Η Lamborghini αποκάλυψε τη Centenario, το μοντέλο με το οποίο γιορτάζει τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της, Ferruccio Lamborghini.

Μετά από τη διαρροή των φωτογραφιών της πριν από λίγες μέρες, ήρθε η ώρα να δούμε και επίσημα τη νέα Lamborghini Centenario, στην Έκθεση Γενεύης.

Η Centenario βασίζεται στην Aventador, όμως έχει σημαντικά μεγαλύτερο μήκος από εκείνη, ενώ ακολουθεί αντίστοιχα σχεδιαστικά μοτίβα με τη Veneno. Στο πίσω μέρος έχει μια πτυσσόμενη αεροτομή, που όταν χρειαστεί εκτείνεται 150 mm και αποκτά κλίση 15 μοιρών, και έναν θηριώδη αεροδυναμικό διαχύτη. Η Centenario είναι φτιαγμένη εξολοκλήρου από ανθρακονήματα, οπότε το βάρος της περιορίζεται στα 1.520 kg (από 1.575).

Ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 lt στροφάρει μέχρι τις 8.600 rpm και αποδίδει για την περίσταση 770 PS, έτσι η Centenario είναι η δυνατότερη Lamborghini που φτιάχτηκε ποτέ. Είναι φυσικά τετρακίνητη και το χρονόμετρο σταματάει στα 2,8’’ για το 0-100 km/h και στα 23,5’’ για το 0-300 km/h. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 350 km/h, ενώ η Lamborghini έχει ανακοινώσει και εντυπωσιακές τιμές ακινητοποίησης: 30 m από τα 100 km/h και 290 m από τα 300 km/h.

Το ταμπλό της Centenario προέρχεται από την Aventador, αλλά στο κέντρο του έχει μια οθόνη αφής 10,1’’ με λογισμικό Apple CarPlay και δυνατότητα καταγραφής δεδομένων και χρόνου όταν το αυτοκίνητο κινείται σε πίστα. Άλλωστε κάτω από το εμπρός καπό υπάρχει χώρος για την αποθήκευση δύο κρανών.

Η Lamborghini σκοπεύει να κατασκευάσει 20 Centenario, ενώ αργότερα θα φτιαχτούν και άλλες 20 Centenario Roadster. Η τιμή της είναι περίπου €1,75 εκατ. προ φόρων, αλλά μην ξεκινήσετε τις οικονομίες γιατί, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, έχουν ήδη προπωληθεί όλες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube