Είναι αυτή η νέα Alfa Romeo GTV;

Είναι αυτή η νέα Alfa Romeo GTV;

Μια φωτογραφία που διέρρευσε στο διαδίκτυο ίσως μας αποκαλύπτει το προφίλ του επερχόμενου coupe της Alfa Romeo.

Η ιστοσελίδα ClubΑlfa δημοσίευσε μια εικόνα που παρουσιάζει σύμφωνα με ισχυρισμούς το προφίλ της επερχόμενης Alfa Romeo GTV.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των Ιταλών ότι το μοντέλο που απεικονίζεται είναι η μελλοντική GTV, εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας καθώς αρκετές σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως η γραμμή των παραθύρων και τα φουσκωμένα πίσω φτερά δεν ταυτίζονται με την επίσημη εικόνα που είχε δημοσιεύσει η Alfa Romeo (κάτω). Επιπλέον, οι έντονες γωνίες στους θόλους και στις character lines του προφίλ όπως και το κοφτερό πλαίσιο των παραθύρων δε συμβαδίζει με την εξελιγμένη σχεδιαστική ταυτότητα της Alfa Romeo που πρωτοείδαμε στο πρωτότυπο Tonale.

GTV

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα αν η παρουσίαση απεικονίζει μια από τις σχεδιαστικές προτάσεις για το μοντέλο παραγωγής καθώς αυτό βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία σχεδιαστικής εξέλιξης.

Το δίθυρο coupe που αναβιώνει το όνομα GTV ανακοινώθηκε επίσημα τον Ιούνιο του 2018 ως μέρος των μελλοντικών σχεδίων του FCA Group. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως η νέα GTV θα βασίζεται στην πλατφόρμα Giorgio της ιταλικής εταιρείας, ενώ η παραγωγή της είναι προγραμματισμένη για μετά το 2022. Η τετρακίνητη συγγενής των Giulia και Stelvio αναμένεται να φορέσει τον γνωστό κινητήρα V6 χωρητικότητας 2,9 λίτρων σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα σε ένα υβριδικό σύστημα κίνησης συνολικής απόδοσης άνω των 600 PS.

UPDATE: Όπως είχαμε προβλέψει, η φωτογραφία δεν αποτελεί επίσημο έργο της Alfa Romeo αλλά σχεδιαστικό project ενός φοιτητή στο τμήμα Scuola Politecnica Design (SPD) του Μιλάνο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube