Ειδική έκδοση για τα 50 εκατ. πωλήσεις της Toyota Corolla [video]

Ειδική έκδοση για τα 50 εκατ. πωλήσεις της Toyota Corolla [video]

Από το 1966 η Toyota Corolla πρωταγωνιστεί στις πωλήσεις της κατηγορίας της και όχι μόνο.

Toyota Corolla

Το 1966 παρουσιάστηκε η Toyota Corolla, ένα μοντέλο που έμελλε να γίνει ένα από τα best seller όχι μόνο της ιαπωνικής εταιρείας, αλλά και την παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τώρα, 55 χρόνια μετά, η Toyota Corolla γιορτάζει 50 εκατ. πωλήσεις και λανσάρει μια ειδική επετειακή έκδοση του μοντέλου στην ιαπωνική αγορά, την «Corolla 50 Μillion Εdition».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Toyota Corolla 1.8 Hybrid

Η ειδική αυτή έκδοση της Toyota Corolla διατίθεται σε τρία αμαξώματα (sedan, 5θυρο χάτσμπακ και Touring) και όπως αναφέρει η Toyota θα υπάρχουν πολλές χρωματικές επιλογές όπως η Army Rock Metallic, η Slate Gray Metallic, η Platinum White Pearl Mica και η Precious Metal. Μάλιστα, η επετειακή Toyota Corolla θα προσφέρει και την επιλογή της μαύρης οροφής ανεξαρτήτως του χρωματισμού του αμαξώματος. 

Toyota Corolla

Ειδικά σήματα «50 Μillion Εdition» θα κοσμούν και στο εσωτερικό της επετειακής αυτής Corolla, ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων οθόνη αφής 9 ιντσών, 6 ηχεία και σύστημα καθαρισμού του αέρα.

Και οι τρεις επετειακές Toyota Corolla θα κινούνται από το γνωστό υβριδικό σύνολο των 122 PS με τον κινητήρα του 1,8 λίτρου και τον ηλεκτροκινητήρα, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT που μεταδίδει την κίνηση στον εμπρός άξονα. Η κίνηση μεταδίδεται στον εμπρός άξονα.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν αυτή η επετειακή έκδοση της Toyota Corolla θα διατεθεί και εκτός ιαπωνικής αγοράς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube