Ecurie LM69 εμπνευσμένη από τη μοναδική Jaguar XJ13

Ecurie LM69 εμπνευσμένη από τη μοναδική Jaguar XJ13

Θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 25 μονάδων με αγωνιστικό look που παραπέμπει στο Le Mans του 1969.

Η βρετανική εταιρεία Ecurie Cars παρουσίασε το μοντέλο LM69, μια έκδοση δρόμου του πρωτοτύπου Jaguar XJ13 (1966) που θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 25 μονάδων.

Jaguar XJ13

Πριν δούμε το μοντέλο, ας μάθουμε λίγα πράγματα για την πηγή έμπνευσης του. Η Jaguar XJ13 ήταν ένα κεντρομήχανο πρωτότυπο που κατασκευάστηκε το 1966 με στόχο την επιστροφή της Jaguar στο Le Mans. Το αλουμινένιο αμάξωμα σχεδιάστηκε από τον αεροδυναμιστή Malcolm Sayer και κατασκευάστηκε από τον Bob Blake, ο V12 κινητήρας 5,0 λίτρων εξελίχθηκε από τους Heynes, Claude Bailey και Wally Hassan ενώ το στήσιμο ανέλαβε ο Mike Kimberley. Τελικά, λόγω αλλαγής στους κανονισμούς, η XJ13 δεν έτρεξε ποτέ στο Le Mans. Το μοναδικό αντίτυπο του μοντέλου καταστράφηκε σε ατύχημα όμως στη συνέχεια ανακατασκευάστηκε και σήμερα εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

LM69

Η σύγχρονη μετεμψύχωση του μοντέλου, το LM69, κατασκευάστηκε στα πρότυπα ενός υποθετικού αγωνιστικού για τις 24 Ώρες του Le Mans το 1969, αν η ομάδα Ecurie Ecosse είχε καταφέρει τότε να αποκτήσει την XJ13.

Οι επεμβάσεις της εταιρείας στο αρχικό σχέδιο αφορούν την προσθήκη οροφής και το ελαφρώς διαφορετικό αμάξωμα το οποίο φέρει αεροδυναμικά βοηθήματα πιστά στον πνεύμα και την τεχνολογία της εποχής. Επιπλέον, το μοντέλο εξοπλίζεται με φαρδύτερα λάστιχα, ελαφρύτερα υλικά και βελτιωμένο κινητήρας V12 ο οποίος βρίσκεται σε κοινή θέα κάτω από ένα γυάλινο κάλυμμα.

Η επίσημη πρεμιέρα του LM69 είναι προγραμματισμένη για το Σεπτέμβριο, στα πλαίσια του International Concours of Elegance στο Λονδίνο. Καθώς πλησιάζει αυτή η ημερομηνία είναι πολύ πιθανό να μάθουμε λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και την τιμή του η οποία αναμένεται αρκετά τσιμπημένη!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube