Η Toyota κατοχύρωσε το όνομα Supra για την Ευρώπη

Η Toyota κατοχύρωσε το όνομα Supra για την Ευρώπη

Η Toyota προχώρησε στην κατοχύρωση του ονόματος Supra για την ευρωπαϊκή αγορά και όλα πλέον συνηγορούν ότι η αναβίωση του θρυλικού ιαπωνικού κουπέ βρίσκεται προ των πυλών.

Μετά από αρκετά πρωτότυπα, φήμες και δηλώσεις υπευθύνων, πλέον υπάρχουν και απτές αποδείξεις ότι η Toyota ετοιμάζεται, μετά από 14 χρόνια, να επαναφέρει το όνομα Supra στην αγορά, αναβιώνοντας έτσι ένα από τα πλέον θρυλικά σπορ μοντέλα της.

Η ιαπωνική φίρμα κατοχύρωσε την ονομασία του μοντέλου της στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO) στην Ισλανδία. Η κατάθεση των σχετικών εγγράφων έγινε στις 3 Ιουνίου του 2016. Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχη κατοχύρωση του εμπορικού σήματος είχε κάνει η Toyota και στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού πριν από περίπου δυο χρόνια.

Η νέα Supra εξελίσσεται σε συνεργασία με την BMW, η οποία θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα στο μοντέλο που θα αντικαταστήσει τη Ζ4. Το πάτωμα όμως, θα είναι και το μοναδικό κοινό μέρος που θα έχουν τα δυο σπορ μοντέλα. Κάθε εταιρεία θα δώσει την δική της σχεδιαστική ταυτότητα στο μοντέλο της και θα το προικίσει με μηχανικά μέρη από τα δικά της ράφια.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό, την παραγωγή των μοντέλων θα αναλάβει η Magna Steyr και η κατασκευή τους θα γίνεται στο εργοστάσιο της στην πόλη Γκρατζ της Αυστρίας. Η παραγωγή τους θα ξεκινήσει το 2018 και στόχος είναι να κατασκευάζονται 60.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

[Πηγή: carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube