Το κοινό σπορ μοντέλο των BMW και Toyota θα κατασκευάζεται από την Magna Steyr

Το κοινό σπορ μοντέλο των BMW και Toyota θα κατασκευάζεται από την Magna Steyr

Την αυστριακή εταιρεία επέλεξαν οι δύο εταιρείες για την παραγωγή του νέου μοντέλου.

Σύμφωνα με νέες αναφορές, η Toyota και η BMW θα αναθέσουν στην Magna Steyr την κατασκευή του κοινού σπορ μοντέλου που θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα.

Η επόμενη γενιά της Z4, που θα ονομάζεται κατά πάσα πιθανότητα Z5, και η επερχόμενη Toyota Supra θα αρχίσουν να βγαίνουν από το εργοστάσιο της Magna Steyr στην Αυστρία το 2018, με την ετήσια παραγωγή να φτάνει τα 60.000 κομμάτια και για τα δύο μοντέλα.

Η BMW ανέφερε ότι θα υπογράψει με την Magna Steyr για την κατασκευή ενός νέου μοντέλου από το νέο έτος, μιας και τώρα το ίδιο εργοστάσιο τερματίζει την παραγωγή των MINI Countryman και Paceman. Το επόμενης γενιάς Countryman θα κατασκευάζεται στην Ολλανδία, ενώ το Paceman δεν πρόκειται να αποκτήσει διάδοχο.

Η υπάρχουσα Z4 βρίσκεται στην αγορά από τον Μάιο του 2009 και παρά το γεγονός ότι στελέχη της BMW δεν έχουν πει κάτι για συνέχιση του μοντέλου, είναι κοινό μυστικό ότι ετοιμάζεται ένα τέτοιο μοντέλο.

Η ζήτηση για 2θέσια μοντέλα έχει μειωθεί κατακόρυφα, για αυτό και η BMW έκοψε, μαζί με το Paceman, τα MINI Coupe και Roadster. Για παράδειγμα, οι πωλήσεις της Z4 το πρώτο τετράμηνο του έτους μειώθηκαν 47%, με αποτέλεσμα να αποτελεί τα 3/10 του 1% των πωλήσεων της BMW.

Σε ερώτηση του Automotive News Europe προς τον CEO της BMW, Harald Krueger, για το αν αξίζει επιχειρηματικά να έχουν μοντέλο στην κατηγορία των roadster, ανέφερε ότι η συνεργασία με την Toyota θα βοηθήσει για να δημιουργηθούν ευνοϊκότερες συνθήκες. Ακόμα, είπε ότι «η BMW έχει μακρά παράδοση στην συγκεκριμένη κατηγορία και θα μπει σε αυτή την κατηγορία μία ακόμα φορά. Δεν είναι κάτι το τρομερό, αλλά είναι σημαντικό για την εικόνα και την δυναμική της φίρμας».

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube