Η Suzuki συνεχίζει την εξέλιξη του νέου Swift Sport

Η Suzuki συνεχίζει την εξέλιξη του νέου Swift Sport

Το νέο υπερτροφοδοτούμενο Swift Sport μπορεί να αποκτήσει αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα και ίσως μπλοκέ διαφορικό.

Μπορεί το νέο τουρμπάτο Swift Sport της Suzuki να αποτελεί το ισχυρότερο και πιο προηγμένο τεχνολογικά μικρό GTi στην ιστορία της, υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να δούμε και μια εργοστασιακά βελτιωμένη εκδοχή του.

Σύμφωνα με αναφορές στον αυστραλιανό Τύπο, η Suzuki σκέφτεται ήδη μια πιο «ψαγμένη» έκδοση του νέου Swift Sport με ελεγχόμενο διαφορικό και σύστημα ελέγχου ευστάθειας με σπορ λειτουργία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Suzuki Swift 1.0 BoosterJet

Το νέο Suzuki Swift Sport παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Έκθεση της Φρανκφούρτης και εφοδιάζεται από τον 1.4 BoosterJet με κωδικό K14C, έχει άμεσο ψεκασμό και αποδίδει 140 PS στις 5.500 rpm και 23,4 kgm ροπή στις 2.500-3.500 rpm. Το μοτέρ συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και ο επιλογέας διαθέτει μικρές διαδρομές. Το βάρος του Swift Sport περιορίζεται στα 970 kg και οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Suzuki κάνουν λόγο για 0-100 km/h σε 8,1” και τελική ταχύτητα 210 km/h.

H σπορ ανάρτηση του νέου ιαπωνικού μικρού GTi έχει νέες πλήμνες εμπρός που περιορίζουν τη μεταβολή της γωνίας κάμπερ, ενώ οι βάσεις της αντιστρεπτικής είναι από Teflon. Έτσι η Suzuki ισχυρίζεται ότι δεν χρειάστηκε να αυξήσει σημαντικά τη σκληρότητα των ελατηρίων και το πάχος της αντιστρεπτικής για να πετύχει τους στόχους της. Πίσω, οι πιο άκαμπτοι βραχίονες περιορίζουν την αλλαγή της σύγκλισης κατά 1,4 φορές σε σχέση με τον προκάτοχο, ενώ το κάμπερ είναι τρεις φορές πιο σταθερό. Τα αμορτισέρ προέρχονται από τη Monroe, ενώ οι 17άρες ζάντες ντύνονται με λάστιχα διαστάσεων 195/45.

[Πηγή: Motoring]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube