Η Škoda θα έχει εκδόσεις RS και στα ηλεκτρικά μοντέλα της

Η Škoda θα έχει εκδόσεις RS και στα ηλεκτρικά μοντέλα της

Θα έχουν λίγο διαφορετική φιλοσοφία από αυτές που ξέρουμε, ωστόσο η εταιρεία βλέπει σε αυτές μια πολύ ενδιαφέρουσα δυναμική.

Είναι ήδη γνωστό ότι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Škoda θα είναι η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Vision E που παρουσιάστηκε την έκθεση της Φρανκφούρτης το 2017.

Θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group και θα η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2020. Ωστόσο το βρετανικό Auto Express απέσπασε πληροφορίες από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας οι οποίες αποκαλύπτουν ότι θα έχει και έκδοση RS. Και μάλιστα δε θα είναι το μόνο, αφού σχεδόν όλα τα ηλεκτρικά Škoda είναι στο πρόγραμμα να αποκτήσουν μια τέτοια έκδοση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το πρώτο ηλεκτρικό Škoda θα λανσαριστεί το 2020

Δε θα αποτελεί πάντως την ισχυρότερη εκδοχή του εκάστοτε μοντέλου όπως συμβαίνει σήμερα, αφού τα ηλεκτρικά Škoda θα διατίθενται μόνο σε μια έκδοση ισχύος. Τα eRS, θα έχουν απλώς βελτιώσεις στην ανάρτηση και αισθητικές λεπτομέρειες στο αμάξωμα και την καμπίνα που θα κάνουν πιο σπορ τη συνολική εμπειρία της οδήγησης.

«Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε πολύ πετυχημένα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα έχει η γκάμα μας και δε θα αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη», δηλώνει η εταιρεία.

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε καν το όνομα που θα έχει η έκδοση παραγωγής του πρώτου ηλεκτρικού Škoda, ωστόσο αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι ότι η τιμή του θα ορίζει το άνω σημείο του καταλόγου της εταιρείας αλλά και ότι η αυτονομία του θα πλησιάζει τα 500 km.

[Πηγή: Auto Express]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube