Η Peugeot ετοιμάζει και ηλεκτρική έκδοση του επόμενου 208 GTi

Η Peugeot ετοιμάζει και ηλεκτρική έκδοση του επόμενου 208 GTi

Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως παράλληλα με την έκδοση βενζίνης, η σπορ εκδοχή της επόμενης γενιάς 208 θα έχει και μια αμιγώς ηλεκτρική.

Σύμφωνα με το AutoExpress, η Peugeot εξελίσσει και μια ηλεκτρική έκδοση του νέου 208 GTi.

Αν και αρχικά ακούγεται περίεργο, δεν παύει να είναι μια έξυπνη επικοινωνιακή πολιτική για τη συμβατότητα της νέας πλατφόρμας CMP (Common Modular Platform) του μοντέλου με την ηλεκτροκίνηση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, Jean-Pierre Imparato, είναι κάτι για το οποίο θα μάθουμε λεπτομέρειες στο Σαλόνι της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα άλλωστε, εκεί θα αποκαλυφθεί και η επόμενη γενιά του 208. Ωστόσο φρόντισε να δώσει καθαρά το στίγμα των μελλοντικών Peugeot.

«Το σίγουρο είναι ότι δε θέλουμε το μέλλον να είναι βαρετό. Το μήνυμα είναι ότι για την κίνηση κάθε νέου Peugeot θα παίζει πλέον ρόλο και η ηλεκτρική ενέργεια, οπότε θα μπορείς να διαλέγεις τα επιμέρους χαρακτηριστικά του ανεξάρτητα από το σύστημα κίνησης. Ακόμα κι εάν θέλεις GTi».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Peugeot 208 GTi by Peugeot Sport

Ο Imparato θεωρεί ότι ένα μοντέλο με όλες τις επιλογές συστήματος κίνησης είναι τελικά καλύτερο από μια γκάμα με αυθύπαρκτα ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε ότι η Peugeot εξελίσσει σπορ εκδόσεις των μοντέλων της με εξηλεκτρισμένες μονάδες ισχύος.

«Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό το εγχείρημα γιατί οι απαιτήσεις σε ρύπους είναι πολύ αυστηρές και δύσκολο να καλυφθούν, ωστόσο το αγωνιστικό μας τμήμα δουλεύει επάνω σε πρότζεκτ που θα ικανοποιήσουν απόλυτα τους πελάτες μας».

Ο Imparato δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι όταν η ηλεκτροκίνηση ανοίξει για τα καλά τα φτερά της –στα επόμενα 10 χρόνια δηλαδή- οι premium κατασκευαστές θα πρέπει να έχουν ήδη στραφεί σε κάτι άλλο καθότι οι κανόνες του παιχνιδιού θα έχουν ήδη αλλάξει τελείως.

Για παράδειγμα η Peugeot θα μπορεί να έχει στην αγορά αυτοκίνητα με ισχύ 545 PS, οπότε το παιχνίδι του εντυπωσιασμού θα πρέπει να έχει μεταφερθεί κάπου αλλού από την απόλυτη ισχύ.

[Πηγή: Autoexpress]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube