Η νέα Porsche Panamera στο Nürburgring [video]

Η νέα Porsche Panamera στο Nürburgring [video]

Το νέο πολυτελές σπορ σεντάν δοκιμάζεται στην πιο απαιτητική πίστα του κόσμου.

Ο CEO της Porsche, Matthias Muller, έχει ήδη αποκαλύψει πως η νέα Panamera θα παρουσιαστεί «στο δεύτερο μισό του 2016, θα ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία και θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμη».

Ένα από τα τελικά πρωτότυπα που γυρίζει στο Nürburgring και του οποίου το λιγοστό καμουφλάζ δεν αρκεί για να κρύψει τις γραμμές του αμαξώματος μας αποκαλύπτει τη μορφή της δεύτερης γενιάς.

Όντως, μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με την προκάτοχό της αλλά το πίσω μέρος, που είχε δεχθεί και την μεγαλύτερη κριτική για την εμφάνισή του, δείχνει να «δένει» καλύτερα με το υπόλοιπο αμάξωμα.

Μη σας ξεγελά όμως η εμφάνιση: η νέα Panamera βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα MSB του ομίλου VW η οποία κάνει εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και ατσαλιού υψηλής αντοχής για υψηλότερη ακαμψία και μικρότερο βάρος.

Η Porsche υιοθετεί κινητήρες τούρμπο για τις ανανεωμένες 911 και Boxster/Cayman και στην υπάρχουσα Panamera έχει ήδη αντικαταστήσει τον ατμοσφαιρικό V8 με έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 στην έκδοση S. Συνεπώς, η δεύτερη γενιά θα κινείται αποκλειστικά από τούρμπο V6 και V8, ενώ θα προσφέρεται και ως υβριδικό plug-in.

Τέλος, πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν θέλουν την προσθήκη μιας έκδοσης με μακρύτερο μεταξόνιο, πιθανότατα για την αγορά της Κίνας, αλλά και ενός shooting brake που θα μοιάζει με το concept Sport Turismo.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube