Νέα υβριδική Panamera με κατανάλωση 3,1 lt/100 km! [video]

Νέα υβριδική Panamera με κατανάλωση 3,1 lt/100 km! [video]

Η νέα υβριδική και plug-in Panamera συνδυάζει χαμηλές εκπομπές CO2 και κατανάλωση, μαζί με ένα μικρό facelif

Η μπερλίνα υψηλών επιδόσεων της Porsche με τα 420 PS, η Panamera S E-Hybrid plug-in προορίζεται να γίνει πρεσβευτής της πράσινης αυτοκίνησης με κατανάλωση 3,1 lt/100 km και εκπομπές CO2 κάτω από τα 100 g/km. Με ένα νέο 3λιτρο κινητήρα και ένα ηλεκτροκινητήρα, η Panamera S E-Hybrid μπορεί και να επαναφορτίσει τη συστοιχία των μπαταριών ιόντων λιθίου που διαθέτει, κατεβάζοντας δραστικά τις εκπομπές CO2 σε σχέση με την υφιστάμενη υβριδική Panamera που εκπέμπει 159 g/km.

Η κατανάλωση, όπως δηλώνει η Porsche είναι και αυτή μειωμένη κατά 56% σε σχέση με τα 7,1 lt/100 km του απερχόμενου αυτοκίνητου, στα 3,1 lt/100 km. Μολονότι η Porsche δεν έχει ανακοινώσει επισήμως το ύψος των εκπομπών CO2, το Sport Turismo Concept που φορούσε το ίδιο μοτέρ στη Έκθεση του Παρισιού το 2012, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στα τεχνικά χαρακτηριστικά αναφερόταν σε κατανάλωση 2,9 lt/100 km και εκπομπές CO2 82g/km. Οπότε αναμένουμε μια τιμή κοντά στα 70 g/km, αν και οι εκπομπές ακολουθήσουν ανάλογη μείωση με την κατανάλωση και πάντα σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Παρά τα εντυπωσιακές πράσινες επιδόσεις, η Porsche αναφέρει ότι η Panamera S E-Hybrid θα είναι ικανή να πετύχει τελική 270 km/h και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,5”. O 3λιτρος V6 της Panamera S E-Hybrid αναφέρεται ως «εντελώς καινούργιος», αλλά πέραν του χαρακτηρισμού, καμία άλλη πληροφορία δεν είναι διαθέσιμη.

Ο ηλεκτροκινητήρας που συνδυάζεται με το θερμικό V6 αποδίδει 95 PS, ενώ η συστοιχία μπαταριών είναι 9,4 kWh, χωρητικότητα πάνω από πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτή του απερχόμενου μοντέλου. Με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, η Panamera S E-Hybrid λέγεται ότι είναι ικανή να πιάσει 135 km/h, ενώ μια ρεαλιστική αυτονομία για κίνηση μόνο με μπαταρία είναι από 18 έως 36 km, με το δεύτερο νούμερο να επιτυγχάνεται κάτω από σφόδρα ιδανικές συνθήκες.

Ο εξαιρετικά πράσινος υβριδικός συνδυασμός είναι ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου και αυτό που το οδηγεί στο να φιγουράρει δίπλα στην Panamera facelift στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, από τις 21 Απριλίου.
Στην υπόλοιπη γκάμα της Panamera, ένας νέος διτούρμπινος 3λιτρος V6 αντικαθιστά τον ατμοσφαιρικό 4,8λιτρο V8 στα μοντέλα S και 4S, με την ιπποδύναμη να αυξάνεται κατά 20 PS στα 420 και τη ροπή να αυξάνεται κατά 1,9 kgm στα 53,2. Την ίδια στιγμή η οικονομία λέγεται ότι βελτιώθηκε κατά ένα σημαντικότατο 18%.  

Οι αισθητικές αλλαγές του facelifting της Porsche Panamera εστιάστηκαν να «στιλβώσουν» το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν ένα πιο φαρδύ πίσω κρύσταλλο και ενεργή πτέρυγα. Ένα άλλο αξιοπαρατήρητο στοιχείο είναι η μεταφορά της βάσης του αριθμού κυκλοφορίας από το πίσω μέρος του αμαξώματος πάνω στο νέο προφυλακτήρα και που έχει να κάνει με την εμφάνιση του πίσω μέρους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube