Η νέα Porsche Panamera προ των πυλών

Η νέα Porsche Panamera προ των πυλών

Ελαφρύτερη και πιο αποδοτική θα είναι η νέα Porsche Panamera που θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι τον προσεχή Σεπτέμβριο

H Porsche θα αποκαλύψει τη νέα Panamera στην επικείμενη Έκθεση του Παρισιού, τον Σεπτέμβριο. Αυτή θα είναι η δεύτερη σημαντική παρουσίαση νέου μοντέλου που κάνει η Porsche μέσα στη χρονιά, μετά τις ανανεωμένες Boxster/Cayman.

Η δεύτερη γενιά Panamera θα χρησιμοποιήσει την ελαφρύτερη και πιο αποδοτική πλατφόρμα του Group VW με την κωδική ονομασία MSB (Modularer Standardantrieb Baukasten - Modular Standard Platform). Το ίδιο πλαίσιο θα χρησιμοποιήσει η Bentley, η Bugatti και η LamborghiniΗ νέα Panamera θα αρχίσει τις πωλήσεις στην Ευρώπη αμέσως μετά την Έκθεση του Παρισιού. Οι πωλήσεις στην Κίνα και την Αμερική, τις δύο μεγαλύτερες αγορές για την Panamera, θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2017.

Η Panamera είχε πέρσι τις χαμηλότερες πωλήσεις από τα πέντε συνολικά μοντέλα της Porsche μέσα στο 2016, σε όλες της αγορές πλην της κινεζικής. Εκεί φαίνεται πως οι πελάτες προτιμούν τους χώρους που προσφέρει η Panamera σε σχέση με μια 911.

Για να τονώσει περαιτέρω τη ζήτηση η Porsche εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει και μια Shooting Brake έκδοση, μέσα στο 2017, αρχικά μόνο στην Ευρώπη. Η αυξημένη χρηστικότητα άλλωστε είναι πιο θελκτική στην ευρωπαϊκή αγορά, όπου οι στέισον εκδόσεις παραμένουν πιο δημοφιλείς από τις αντίστοιχες σεντάν ή 5πορτες.

Οι πωλήσεις της Panamera παγκοσμίως πέρσι μειώθηκαν κατά 31% με 17.207 αυτοκίνητα. Η καλύτερη χρονιά για το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν το 2012 όταν πούλησε 29.030 κομμάτια.

Εκπρόσωπος της Porsche αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε σε σχέση με την επερχόμενη δεύτερη γενιά Panamera αλλά επιβεβαίωσε την ύπαρξη πρωτότυπων εξέλιξης για την Panamera Shooting Brake.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube