Η νέα Lotus Exige Cup 430 λυσσάει στο Hethel [video]

Η νέα Lotus Exige Cup 430 λυσσάει στο Hethel [video]

Το πιο σκληροπυρηνικό μοντέλο της γκάμας της Lotus, είναι και το ταχύτερο στην ιδιόκτητη πίστα της εταιρίας, με χρόνο 1’ 24" 80.

Στην κορυφή των αυτοκινήτων δρόμου της Lotus βρίσκεται από τον περασμένο μήνα η νέα Exige Cup 430.

Η έκφραση «αυτοκίνητο δρόμου» είναι κάπως τραβηγμένη, αφού πρόκειται για ένα μοντέλο με σαφή προσανατολισμό τη χρήση σε πίστα. Η εξαντλητική δίαιτα σε κάθε τομέα έχει μειώσει το βάρος της Lotus Exige Cup 430 στα 1.093 kg. Ο αλουμινένιος αεροδυναμικός διαχύτης είναι 1 kg ελαφρύτερος από εκείνον της Exige Cup 380, τα μονοκόμματα clams του αμαξώματος ζυγίζουν 6,8 kg λιγότερο, ενώ από τη στάνταρ εξάτμιση τιτανίου εξοικονομούνται άλλα 10 kg. Η νέα αεροτομή και τα εξελιγμένα αεροδυναμικά βοηθήματα της χαρίζουν 220 kg αρνητικής άντωσης.

Με τον μηχανικά υπερτροφοδοτούμενο 3.5 V6 να αποδίδει 430 PS και 44,9 kgm, τα οποία φτάνουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων, η Lotus ανακοινώνει 0-100 km/h σε 3,3" και τελική ταχύτητα 290 km/h. Αρκετά πιο σημαντικός για ένα τέτοιο αυτοκίνητο όμως είναι ο χρόνος που πετυχαίνει στην πίστα του Hethel: 1’ 24" 80. Αυτό το νούμερο τη φέρνει 1,2" εμπρός από την έκδοση δρόμου της Lotus 3-Eleven, και της δίνει τον τίτλο της ταχύτερης Lotus στην έδρα της εταιρίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτό είναι το νέο SUV της Lotus

Με το παρακάτω video, μπορούμε κι εμείς να απολαύσουμε μια Lotus Exige Cup 430 να γυρίζει στην πίστα του Hethel. Βέβαια, με την υγρασία που έχει η άσφαλτος, ο ρυθμός της την ημέρα που έγιναν αυτές οι λήψεις αποκλείεται να ήταν κοντά σε εκείνον που χρειάστηκε για την επίτευξη του ρεκόρ. Παίρνουμε όμως μια καλή ιδέα για το πόσο απολαυστική οδηγικά είναι η κορυφαία Lotus παραγωγής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube