Αυτό είναι το νέο SUV της Lotus

Αυτό είναι το νέο SUV της Lotus

Κάποια νέα σκίτσα που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν τη μορφή του επερχόμενου SUV που θα διευρύνει την γκάμα της Lotus.

Γνωρίζουμε από το 2016 ότι η Lotus σκοπεύει να εντάξει στην γκάμα της και ένα SUV, και μάλλον η απόκτησή της από την Geely επιτάχυνε τη διαδικασία.

Έτσι, σήμερα βλέπουμε για πρώτη φορά το σχήμα του. Στα σκίτσα που εντόπισε και δημοσίευσε το ολλανδικό Autovisie βλέπουμε ένα SUV με εμπρός μέρος που παραπέμπει σαφώς στη Lotus Elise. Το πίσω, με ένα έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ, παραπέμπει περισσότερο σε Ferrari FF, ενώ στην οροφή υπάρχει ένα «αυλάκι» που της χαρίζει ένα πολύ χαρακτηριστικό τελείωμα.

Φυσικά, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε για τις τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου. Με τη Lotus να έχει εξαγοραστεί όμως από την κινεζική Geely, τη μητρική εταιρία των Volvo και Lynk & Co, θα πρέπει μάλλον να περιμένουμε τη χρήση κάποιων κοινών μηχανικών μερών με μοντέλα αυτών των εταιριών. Σύμφωνα πάντως με το Autovisie, το SUV της Lotus θα παραμείνει πιστό στις αρχές της φίρμας, ήτοι θα είναι το ελαφρύτερο στην κατηγορία του, προσφέροντας κορυφαίες επιδόσεις και οδική συμπεριφορά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επετειακή Lotus Elise Cup 260

Το πιθανότερο είναι ότι το SUV της Lotus θα κατασκευάζεται στην Κίνα, όπου αναμένεται να μεταφερθεί η παραγωγή και άλλων μοντέλων της εταιρίας. Έχουμε καιρό μέχρι να συμβεί αυτό όμως, αφού το λανσάρισμά του προγραμματίζεται για το 2021.

[Πηγή: Autovisie]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube