Η νέα Ferrari F12 GTO πιάστηκε χωρίς καμουφλάζ

Η νέα Ferrari F12 GTO πιάστηκε χωρίς καμουφλάζ

Η Ferrari F12 GTO θα παρουσιαστεί επίσημα στη Διεθνή Έκθεση Φρανκφούρτης, αλλά ήδη συνελήφθη από φωτογραφικό φακό στο προαύλιο του εργοστασίου στο Maranello.

Τη δυνατότερη και πιο hardcore εκδοχή της Ferrari F12, που πιθανότατα θα ονομάζεται GTO, την είχαμε δει πρόσφατα σε screenshots από τον configurator της φίρμας. Και σήμερα, αρκετές εβδομάδες πριν παρουσιαστεί επίσημα, κάποιος την πέτυχε χωρίς καμουφλάζ στο προαύλιο του εργοστασίου στο Maranello.

Εμφανισιακά, πρόκειται για μια Ferrari F12 Berlinetta με αρκετές αλλαγές. Σε αυτή τη λήψη φαίνονται καθαρά οι αεραγωγοί στα εμπρός και πίσω φτερά, αλλά και τα αιχμηρά carbon τμήματα στον εμπρός και τον πίσω προφυλακτήρα. Στο τελείωμα του πίσω μέρους σχηματίζεται μια μεγαλύτερη αεροτομή, ενώ τα πίσω πλαϊνά τζάμια έχουν μικρύνει σημαντικά σε μέγεθος. Τέλος, διαφορετικές σε σχέση με τη συμβατική F12 είναι φυσικά και οι ζάντες.

Χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονημάτων και την αφαίρεση κάποιων περιττών στοιχείων εξοπλισμού, η Ferrari F12 GTO θα είναι αρκετά ελαφρύτερη από την F12 Berlinetta. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες μιλούν για διαφορά άνω των 100 kg. Μαζί με τη βελτιωμένη απόδοση του θηριώδους V12 των 6,3 lt, που πιθανότατα θα ανέβει από τους 740 στους 780 PS, οι επιδόσεις της F12 GTO αναμένεται να είναι σημαντικά καλύτερες, με το 0-100 km/h να υπολογίζεται σε 2,9’’.

Σύμφωνα με κάποια πηγή πάντως, αυτό το μοντέλο της Ferrari δεν θα λέγεται F12 GTO αλλά F12 SWB, στο πρότυπο της θρυλικής 250 GT SWB με το μικρό μεταξόνιο (short wheelbase). Και παρότι η κορυφαία έκδοση της F12 στην πραγματικότητα δεν έχει κοντύτερο μεταξόνιο σε σχέση με τη συμβατική, η υιοθέτηση συστήματος τετραδιεύθυνσης, όπως στην Porsche 911 GT3, θα της χαρίζει τη βελτιωμένη ευελιξία που θα αντιστοιχούσε σε ένα κοντύτερο μεταξόνιο.

Κάθε τέτοια φήμη θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη, οπότε υπομονή μέχρι τα μέσα του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, όταν η κορυφαία F12 θα κάνει την επίσημη εμφάνισή της στη Διεθνή Έκθεση Φρανκφούρτης, οπότε θα μάθουμε την αλήθεια.

[Πηγές: Carscoops, RXSpeed]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube