Η νέα BMW M5 [teaser video]

Η νέα BMW M5 [teaser video]

H BMW μας ανοίγει την όρεξη για τη νέα Μ5 των 600 ίππων, που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στις 21 Αυγούστου.

Μέχρι να γίνει η επίσημη παρουσίαση την ερχόμενη Δευτέρα, αυτά που ξέρουμε για το νέο σούπερ-σεντάν της BMW είναι ότι θα έχει κινητήρα 4.4 V8 TwinPower Turbo που θα αποδίδει κάπου 600 άλογα και η ροπή του θα ξεπερνά τα 700 Nm (71,4 kgm).

Αυτός ο “M” κινητήρας θα συνδυάζεται με ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και θα στέλνει τη ροπή του και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός ειδικά εξελιγμένου συστήματος τετρακίνησης. Για να καθησυχάσει τους παραδοσιακούς, η BMW τονίζει ότι ροπή θα στέλνεται στους εμπρός τροχούς μόνον όταν χρειάζεται, αλλά επιπλέον η τετρακίνηση θα μπορεί και να απενεργοποιείται ώστε η νέα Μ5 να μπορεί να μετατραπεί σε ένα κλασικό πισωκίνητο, όποτε το θελήσει ο οδηγός της.

Ο επικεφαλής της BMW M, Frank van Meeel, λέει ότι «η νέα Μ5 θα έχει όλη την ευελιξία και την ακρίβεια της πίσω κίνησης, αλλά με τη σταθερότητα και την ελκτική πρόσφυση της τετρακίνησης».

Αναμενόμενα, θα είναι εφοδιασμένη και με ενεργό πίσω διαφορικό M Differential, που θα κατανέμει τη ροπή ανάμεσα στους δύο πίσω τροχούς με τρόπο που να αυξάνει την ευελιξία, τη σταθερότητα και την ελκτική πρόσφυση όταν το αυτοκίνητο οδηγείται στο όριο. Οι επιδόσεις βέβαια θα είναι καταιγιστικές, με επιτάχυνση 0-100 km/h σε λιγότερο από 3,5”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέα BMW M5 2018, 600 PS, δικίνητη ή xDrive [video]

Μετά την επίσημη παρουσίαση σε έξι ημέρες, η νέα BMW M5 θα κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στην Έκθεση ΙΑΑ της Φρανκφούρτης, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube