Επίσημο: Νέα BMW M5 2018, 600 PS, δικίνητη ή xDrive [video]

Επίσημο: Νέα BMW M5 2018, 600 PS, δικίνητη ή xDrive [video]

Ύστερα από αρκετούς μήνες προσμονής, η BMW έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες τεχνικές λεπτομέρειες για τη νέα BMW M5 2018.

Η BMW, που περιγράφει τη M5 2018 ως την «πιο συναρπαστική και συναισθηματικά συναρπαστική μπερλίνα υψηλών επιδόσεων» που κατασκεύασε ποτέ το M division, κινείται από τον 4,4λιτρο κινητήρα M TwinPower Turbo V8 που αποδίδει 600 PS και 71,4 kgm.

To μοτέρ συνδυάζεται με ένα 8τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων M Steptronic, συνδυασμός που επιτρέπει στη νέα M5 να γράφει για το σπριντ των 0-100 km/h χρόνο κάτω από 3,5 δυτερόλεπτα.

Όπως αναμενόταν σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νέα M5 θα εξοπλίζεται και με το σύστημα τετρακίνησης M xDrive. Πρόκειται για ένα ειδικά εξελιγμένο σύστημα για το αυτοκίνητο που κάνει χρήση «κεντρικής μονάδας δεδομένων» που παρέχει ολοκληρωμένο έλεγχο δυναμικών χαρακτηριστικών τόσο πλευρικών όσο και κατά το διάμηκες. Ο Frank van Meel, πρόεδρος της BMW M GmbH, δήλωσε ότι το σύστημα αυτό παρέχει στην Μ5 «όλη εκείνη την ακρίβεια και την ευκινησία του στάνταρ πισωκίνητου αυτοκινήτου με την ανώτερη δυναμική και την ελκτική πρόσφυση της τετρακίνησης».

Η νέα BMW M5 2018 θα παραμένει κατά βάση πισωκίνητη, με τη ροπή να περνά και στους εμπρός τροχούς μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο. Επιπλέον, το M xDrive θα διαθέτει τρεις οδηγικές ρυθμίσεις: 2WD, 4WD και 4WD Sport. Και όπως πολύ σωστά υποθέσατε, στη ρύθμιση 2WD απενεργοποιείται πλήρως και οριστικά η τετρακίνηση, με την BMW M% 2018 να μετατρέπεται σε ένα κλασικό πισωκίνητο αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την BMW 530i

Εκτός από το νέο και προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, η M5 διαθέτει διαφορικό Active M Differential που κατανέμει τη ροπή μεταξύ των τροχών στον πίσω άξονα. Η BMW λέει ότι αυτό εγγυάται την ενισχυμένη ελκτική πρόσφυση, την ακρίβεια και τη δυναμική ευστάθεια όταν το αυτοκίνητο οδηγείται με «πολύ σπορ τρόπο».

Στην καμπίνα θα ακολουθηθεί το μονοπάτι των στάνταρ μοντέλων της 5άρας BMW, με τη διαφορά ότι η Μ5 θα είναι εξοπλισμένη με νέο λεβιέ και σπορ τιμόνι M με ενσωματωμένα δύο μπουτόν ρύθμισης για το M Drive. Επίσης θα υπάρχει αναβαθμισμένο Head-Up Display με νέα γραφικά, αναβαθμισμένη λειτουργικότητα του συστήματος πλοήγησης και 70% μεγαλύτερη επιφάνεια στις οθόνες.

Η νέα BMW M5 2018 θα λανσαριστεί επίσημα αργότερα μέσα στο 2017, με επίσημο δημόσιο ντεμπούτο προφανώς στην ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη. Αλλά θεωρούμε ότι νέες τεχνικές λεπτομέρειες θα δουν το φως της δημοσιότητας νωρίτερα, σε μια διαδοχή τέτοια έτσι ώστε να κλιμακωθεί το ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο.

[Πηγή BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube