Η Mitsubishi θα συνεργαστεί με την Renault-Nissan

Η Mitsubishi θα συνεργαστεί με την Renault-Nissan

Δύο νέα μοντέλα της Mitsubishi θα βασιστούν σε μοντέλα του Γαλλοϊαπωνικού ομίλου.

Η Renault-Nissan και η Mitsubishi ανακοίνωσαν ότι η τελευταία θα παρουσιάσει δύο νέα μοντέλα που θα βασίζονται σε πλατφόρμες του Γαλλοϊαπωνικού ομίλου.

Το ένα μοντέλο θα είναι μεσαίου μεγέθους και προορίζεται για την αγορά των Η.Π.Α. και Καναδά, ενώ το δεύτερο θα είναι σεντάν και προορίζεται για την παγκόσμια αγορά. Το μεσαίου μεγέθους μοντέλο θα είναι ο πρώτος καρπός της συνεργασίας της Mitsubishi και Renault-Nissan. Το σεντάν που θα παρουσιαστεί αργότερα (σε δύο με τρία χρόνια), θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Renault Latitude (κάτω φωτό).

Η Mitsubishi προχώρησε σε αυτή τη συνεργασία γιατί αποφάσισε να σταματήσει να ασχολείται με δικά της μικρά μοντέλα, δίνοντας όλο το βάρος στην off road γκάμα της που βρίσκεται στην πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη κατηγορία παγκοσμίως. Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της Mitsubishi, Osamu Masuko, το compact ASX θα αντικατασταθεί στην Ευρώπη το 2016, ενώ ο αντικαταστάτης του μεγάλου Pajero θα παρουσιαστεί το 2018. Και τα δύο μοντέλα θα διαθέτουν plug-in υβριδικές εκδόσεις.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube