Η Mercedes-Benz E-Class All-Terrain θα παρουσιαστεί στο Παρίσι

Η Mercedes-Benz E-Class All-Terrain θα παρουσιαστεί στο Παρίσι

Η ψηλωμένη, crossover έκδοση της E-Class στέισον-βάγκον θα ακολουθεί το πρότυπο του Audi A6 Allroad και του Volvo XC70.

Πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή όπου θυμόμασταν απέξω την γκάμα εταιρειών όπως η Mercedes-Benz. Τώρα η φίρμα της Στουτγάρδης και οι ανταγωνιστές της θέλουν να έχουν εκπροσώπηση σε κάθε μικρή γωνίτσα της αγοράς.

Ως αποτέλεσμα, τα μοντέλα τους μετρούνται σε πολλές δεκάδες. Η τάση αυτή μάλιστα αυξάνεται, καθώς κάθε μάρκα θέλει να έχει στην γκάμα της SUV και crossover κάθε μεγέθους και κυβισμού.

Όλη τη φετινή χρονιά κυκλοφορούσαν κατασκοπευτικές φωτογραφίες μια περίεργης, καμουφλαρισμένης E-Class στέισον-βάγκον. Δεν διέφερε πολύ από το νορμάλ μοντέλο, αλλά ήταν ψηλότερη και, με βάση ρεπορτάζ που έγραφαν για μια πιο «σκληροτράχηλη» E-Class T-Modell, το πράγμα εξηγήθηκε.

Η Mercedes-Benz μπαίνει και αυτή στην κατηγορία των Audi A6 Allroad quattro και Volvo XC70, δηλαδή των στέισον-βάγκον που μπορούν να κινηθούν και εκτός ασφάλτου – αποτελώντας μια εναλλακτική λύση στα SUV.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive Audi A4 Allroad quattro

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive Volvo S60 Cross Country D4

Σε δελτίο Τύπου που προλογίζει το περίπτερο της εταιρείας στο Σαλόνι του Παρισιού, η Mercedes-Benz περιγράφει τη νέα E-Class All-Terrain (παντός εδάφους) ως εξής: «Χάρη σε εκτός δρόμου σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, η All-Terrain έχει δυναμική και στιβαρή εμφάνιση και ταυτόχρονα ξεχωρίζει από την κλασική στέισον. Ο δυναμισμός και η μοντέρνα πολυτέλεια συνδυάζονται με αέρα που ανεβάζει το πρεστίζ και την αυτοπεποίθηση, ακολουθώντας τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα» (Ό,τι καταλαβαίνετε, καταλαβαίνουμε…).

Προσωπικά, δεν βλέπουμε το λόγο, ένας που θέλει μια τετρακίνητη E-Class Εstate, να μην πάρει την ψηλωμένη κι εντυπωσιακή All-Terrain. Σίγουρα θα είναι ακριβότερη, αλλά σε αυτό το επίπεδο τιμών, ακόμα και μια αύξηση κατά 10% δεν είναι κάτι απαγορευτικό για τον υποψήφιο αγοραστή.

Το καλοκαίρι, κατασκοπευτικές φωτογραφίες αποκάλυψαν ότι ετοιμάζεται και μια έκδοση AMG του συγκεκριμένου μοντέλου. Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια, αφού η έκθεση στο Παρίσι ανοίγει τις πύλες της για το κοινό την 1η Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube