Ανανέωση για τις BMW Σειρά 2 Active Tourer και Gran Tourer [video]

Ανανέωση για τις BMW Σειρά 2 Active Tourer και Gran Tourer [video]

Η BMW προχώρησε σε ρετουσάρισμα του μεσαίου της πολυμορφικού.

Η ανανεωμένη γενιά των BMW Σειρά 2 Active Tourer και Gran Tourer παρουσιάστηκε αυτές τις ημέρες και σε περίπου δύο μήνες θα βρίσκεται στις εκθέσεις των επίσημων εμπόρων.

Από το 2014 όπου και λανσαρίστηκε η Σειρά 2 Active Tourer, η BMW έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 370.000 αυτοκίνητα. Οι μεγαλύτερες αγορές για τις δύο εκδόσεις του μοντέλου είναι η Γερμανία, η Κίνα και η Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα, το 70% των αγοραστών την πρώτης πολυμορφικής BMW ήταν πελάτες που αγόρασαν για πρώτη φορά στη ζωή τους ένα μοντέλο της γερμανικής εταιρείας.

Οι αισθητικές αλλαγές δεν είναι μεγάλες και εντοπίζονται στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τη μάσκα. Ακόμα, οι απολήξεις των εξατμίσεων απέκτησαν όγκο και όλες οι 4κύλινδρες εκδόσεις κινητήρα έχουν διπλή απόληξη.

Νέα σχεδίαση έχουν και τα LED φώτα που ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό, ενώ η χρωματική παλέτα εμπλουτίστηκε με δύο ακόμα επιλογές (Jucaro Beige και Sunset Orange). Επιπλέον, απέκτησε έξι νέα σχέδια στους τροχούς αλουμινίου (17”, 18” και 19”), νέο επιλογέα για τα αυτόματα σασμάν και νέες επενδύσεις σε καθίσματα και πάνελ θυρών.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε ακόμα το φρεσκαρισμένο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων που συνοδεύεται με οθόνη αφής 6,5 έως 8,8 ίντσες και λειτουργία φωνητικών εντολών.

Στη γκάμα κινητήρων, βρίσκουμε τις τελευταίες εκδοχές των 3κύλινδρων και 4κύλινδρων TwinPower Turbo. H γκάμα της Active Tourer κυμαίνεται από 109 έως 231 ίππους και της Gran Tourer από τους 109 έως 192 ίππους, με τους 4κύλινδρους πετρελαιοκινητήρες να έχουν πλέον δύο τουρμπίνες.

Στη συνέχεια βρίσκουμε την plug-in hybrid έκδοση 225xe iPerformance με ηλεκτρική αυτονομία 45 km και 224 ίππους.

Οι ανανεωμένες BMW Σειρά 2 Active Tourer και Gran Tourer διαθέτουν για πρώτη φορά το νέο 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που προσφέρεται παράλληλα με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο Steptronic και το 6άρι χειροκίνητο. Το νέο αυτόματο διπλού συμπλέκτη αποτελεί βασικό εξοπλισμό έκδοσης 220i, ενώ οι 225i xDrive και 220d έχουν το 8άρι Steptronic.

Τέλος, ο εξοπλισμός ασφάλειας απέκτησε ενεργό cruise control με adaptive speed regulation (έως τα 140 km/h) και Traffic Jam Assistant που διατηρεί το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας και με ταχύτητα μέχρι 60 km/h.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube