Η McLaren ετοιμάζει αντίπαλο της Ferrari 458 Speciale

Η McLaren ετοιμάζει αντίπαλο της Ferrari 458 Speciale

Μια νέα έκδοση της McLaren 12C που θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά πρόκειται να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Ferrari 458 Speciale.

Δυνατότερη και αρκετά διαφορετική σε εμφάνιση θα είναι η νέα έκδοση της McLaren 12C που πρόκειται να παρουσιαστεί μέσα στο 2014. Η ισχύς της αναμένεται να φτάσει τους 650 ίππους, ενώ τα αεροδυναμικά της βοηθήματα θα είναι εμπνευσμένα από τα αντίστοιχα της McLaren P1.

Η έλευση της νέας Ferrari 458 Speciale, που διαφέρει αρκετά από τη συμβατική 458 Italia, τάραξε τα νερά της κατηγορίας και η McLaren δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Έτσι και η McLaren 12C θα αποκτήσει μια ισχυρότερη έκδοση με ισχύ που ενδέχεται να φτάσει τα 650 PS και με καλύτερη αεροδυναμική απόδοση.

Η νέα McLaren θα βασίζεται στο ανθρακονημάτινο πλαίσιο της 12C αλλά θα διαφέρει αρκετά σε εμφάνιση. Το εμπρός μέρος της θα παραπέμπει απευθείας στην P1, κάτι που πρόκειται να ισχύσει και για την ανανεωμένη συμβατική 12C που επίσης αναμένεται, αλλά και για όλα τα μελλοντικά μοντέλα της McLaren.

«Η 12C είναι εξαιρετική. Όμως η Ρ1 σχεδιάστηκε ως το απόλυτο αυτοκίνητο σε επίπεδο αεροδυναμικής και ό,τι μάθαμε από εκείνη θα βοηθήσει κάθε μοντέλο της γκάμας της McLaren» δήλωσε άνθρωπος της βρετανικής εταιρίας.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube