Η McLaren δοκιμάζει την P14, το νέο της κεντρικό μοντέλο

Η McLaren δοκιμάζει την P14, το νέο της κεντρικό μοντέλο

Ξεχωριστή εμφάνιση και τεχνολογικές καινοτομίες υπόσχεται η McLaren ότι θα φέρει η νέα P14.

Η P14 θα είναι το βασικό μοντέλο της McLaren. Όχι το μικρότερο, ούτε το κορυφαίο, αλλά το κεντρικό αυτοκίνητο στην γκάμα της, ο αντικαταστάτης της 650 S. Και για αυτό το σημαντικότερο.

Ο Frank Stephenson, διευθυντής σχεδιασμού της McLaren, είχε πει πρόσφατα ότι η P14 θα σηκώσει το… φρύδι του ανταγωνιστών. Και θα φέρει τεχνολογία που θα τους αναγκάσει να πουν «μα γιατί δεν το σκεφτήκαμε νωρίτερα;».

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 570 S [video]

Από το πρωτότυπο που εντοπίστηκε σε δοκιμές καταλαβαίνουμε ότι η σχεδίαση θα είναι πιο αιχμηρή, με βασικό χαρακτηριστικό την μικρή επιφάνεια των φωτιστικών σωμάτων, κάτι που καθίσταται εφικτό για τους σχεδιαστές του Woking λόγω της τεχνολογίας LED. Έχουν καταργηθεί οι πλευρικές εισαγωγές αέρα, συνυφασμένες μέχρι σήμερα με τα κεντρομήχανα supercars. Λέγεται ότι τη δουλειά τους κάνει πλέον ένας αεραγωγός στο πάτωμα, κάτω από το αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 650 S [video]

Το πίσω μέρος αναμένεται να πηγαίνει ακόμη πιο πέρα την extreme αεροδυναμική διαμόρφωση των σημερινών McLaren. Με πολύ λεπτά φώτα, όπως και στο εμπρός μέρος, αλλά και στις P1 και 570 S. Στοιχεία εντυπωσιακά και πλέον ταυτισμένα με την εικόνα της μάρκας, όπως οι ψηλά τοποθετημένες εξατμίσεις και η ενεργή πίσω πτέρυγα, θα διατηρηθούν.

Το αυτοκίνητο αναμένεται να παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του επόμενου χρόνου. Η McLaren, μέσω του δικτύου των dealers δέχεται προκαταβολές. Δέκα χιλιάδες στερλίνες αρκούν για να πάρετε μια καλή σειρά προτεραιότητας, μέχρι να γνωστοποιηθούν οι τελικές προδιαγραφές. Οπότε και θα χρειαστούν ακόμη 20.000 στερλίνες για να εξακολουθήσει να ισχύει η παραγγελία.  

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube