Νέο μοντέλο από την McLaren, με κωδικό P14

Νέο μοντέλο από την McLaren, με κωδικό P14

Η McLaren θα αντικαταστήσει την 650S με ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο το 2018. Το πρωτότυπο εντοπίστηκε σε δοκιμές εξέλιξης.

Με τον προσωρινό κωδικό P14 εξελίσσει η McLaren το νέο αυτοκίνητο με το οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει την 650S το 2018. Είναι μέρος του προγράμματος της εταιρείας να παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε να κάνει δοκιμές εξέλιξης.

Σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του Frank Stephenson, η P14 θα είναι «πιο εξωφρενική» από την P1. Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι οι πλευρικοί αεραγωγοί, η μάσκα και τα φώτα που χαρακτηρίζουν τα σημερινά μοντέλα δεν έχουν θέση στο μέλλον της McLaren. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το ολλανδικό site Auto Wereld δείχνουν ένα αυτοκίνητο επηρεασμένο σχεδιαστικά περισσότερο από την P1 παρά από την 650S την οποία και θα αντικαταστήσει. Εντελώς διαφορετική είναι η διαμόρφωση του εμπρός μέρους, με νέα φώτα και αεραγωγούς, αλλά και πιο αιχμηρό και προτεταμένο κεντρικό τμήμα. Στο πίσω μέρος συνδυάζονται στοιχεία όπως τα πολύ λεπτά φώτα της P1 με την διάταξη εξατμίσεων της 675LT. Λογικά θα ακολουθήσει και ανοιχτή έκδοση, περίπου ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα της κουπέ, αν η McLaren συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σε ό,τι έχει να κάνει με τις παρουσιάσεις νέων μοντέλων.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την McLaren 650S [video]

Το αυτοκίνητο δεν αναμένεται να ξεφύγει από το τεχνολογικό πλαίσιο που χαρακτηρίζει την μάρκα. Ανθρακονημάτινο μονοκοκ σασί και μια ακόμη παραλλαγή του biturbo κινητήρα των 3,8 λίτρων θα δούμε, με την απόδοση όμως να ξεπερνά σημαντικά τους 650 ίππους του σημερινού μοντέλου. Στόχος είναι φυσικά τα 670 άλογα της Ferrari 488. Και η McLaren μας έχει συνηθίσει ως τώρα τα μοντέλα της να υπερέχουν σημαντικά σε ιπποδύναμη των αντίστοιχων ιταλικών, όχι μόνο 5-10 ίππους.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την McLaren 570S [video]



Το Autocar επικοινώνησε με την McLaren ζητώντας επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το θέμα. Η επίσημη απάντηση ήταν πως αυτό δεν είναι ένα νέο μοντέλο αλλά ένα «μουλάρι» δοκιμών πάνω στο οποίο εξελίσσονται διάφορες μελλοντικές τεχνολογικές λύσεις». Ανεπίσημα, οι πηγές μας εξακολουθούν να μας διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για την P14.

Πηγή AUTOCAR

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube