Η Lotus γιορτάζει την πορεία της στην F1 με την Exige LF1

Η Lotus γιορτάζει την πορεία της στην F1 με την Exige LF1

Η επετειακή έκδοση της Exige θα παραχθεί σε 81 αντίτυπα, όσες ακριβώς και οι νίκες της Lotus στη Formula 1.

Παρότι τα φετινά αποτελέσματα μέχρι στιγμής δεν κολακεύουν τη Lotus η βρετανική φίρμα αποφάσισε να θυμίσει την πολύχρονη πορεία της στη Formula 1 με μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής της Exige S.

Η Lotus Exige LF1 κάνει σαφείς τις άγριες διαθέσεις της λόγω του ιδιαίτερου χρωματικού συνδυασμού της. Το μαύρο χρώμα συνδυάζεται με χρυσές και κόκκινες λεπτομέρειες, θυμίζοντας τα αγωνιστικά μονοθέσια της φίρμας. Δεν διαφέρει σε επίπεδο μηχανικών μερών από τη συμβατική Lotus Exige S, αλλά διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό της το πιο σημαντικό έξτρα πακέτο.

Το Race Pack προσθέτει μια 4η, πιο σπορ ρύθμιση στις τρεις βασικές του συστήματος Dynamic Performance Management, launch control, διαιρούμενους δίσκους, λάστιχα Pirelli P Zero Trofeo και διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση ώστε να συνεργάζεται καλύτερα με αυτά. Ως έξτρα, για όσους προορίζουν την LF1 τους για πιο τουριστική χρήση, διατίθενται από cruise control και αισθητήρες παρκαρίσματος μέχρι θερμαινόμενα καθίσματα και ποτηροθήκες.

Ο κινητήρας της LF1 είναι ο V6 3,5 lt της Exige S με μηχανικό υπερσυμπιεστή, που αποδίδει 350 PS και 40,8 kgm. Και επειδή το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.176 kg μπορεί να την επιταχύνει από στάση ως τα 100 km/h σε 4,0’’, ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 274 km/h.

Καθεμιά από τις 81 LF1 που θα κατασκευαστούν θα ταυτιστεί με μια από τις ισάριθμες νίκες της εταιρίας στην F1. Το αυτοκίνητο με τον αριθμό 1 στο σχετικό ανθρακονημάτινο ταμπελάκι στο εσωτερικό θα θυμίζει την 1η νίκη της φίρμας στο GP του Μονακό το 1960, ενώ το Νο 81 αυτή του Kimi Räikkönen στην Αυστραλία το 2013.

Κάθε Lotus Exige LF1 συνοδεύεται και από ένα πακέτο παροχών και αξεσουάρ. Οι τυχεροί ιδιοκτήτες της θα απολαύσουν μια ξενάγηση στο εργοστάσιο της Lotus στο Hethel αλλά και στα κεντρικά της Lotus F1 Team στο Enstone. Θα λάβουν ένα ομοίωμα του κράνους του Romain Grosjean σε κλίμακα 1:2, μπρελόκ και USB stick της Lotus F1 Team και έκπτωση έως 20% στα αξεσουάρ της φίρμας.

[Πηγή: Lotus]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube