Η Kia σκέφτεται κι ένα υβριδικό Stonic

Η Kia σκέφτεται κι ένα υβριδικό Stonic

Στο δρόμο για την απόλυτα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου η Kia σκέφτεται μια έκδοση του μικρού της crossover με ήπιο υβριδικό σύστημα.

Η Kia σκέφτεται πολύ σοβαρά να εκμεταλλευτεί την ηλεκτρική ενέργεια για μια νέα έκδοση του ολοκαίνουργιου μικρού crossover της.

Θα το κάνει με τη βοήθεια ενός «ήπιου» υβριδικού συστήματος, δηλαδή ενός συστήματος που αποθηκεύει σε μια μικρή μπαταρά ηλεκτρική ενέργεια και όταν χρειάζεται τροφοδοτεί μια ηλεκτρογεννήτρια που λειτουργεί, ανάλογα με την περίπτωση, τόσο ως δυναμό όσο και ως ηλεκτροκινητήρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το νέο Kia Stonic

Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται αφενός η κατανάλωση άρα και οι εκπομπές ρύπων, αφετέρου η απόκριση στο γκάζι, χωρίς το σύστημα να είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο, βαρύ ή/και ακριβό.

Η συγκεκριμένη έκδοση του Stonic αναμένεται να περάσει στην παραγωγή σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που λένε πως δε θα είναι η μόνη που θα κάνει χρήση ηλεκτρισμού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Kia Rio 1.4 CRDi 90 PS

Δεν είναι απίθανο να υπάρξει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, προφανώς πιο μετά από την υβριδική, η οποία θα χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό πακέτο του Soul EV που ήδη πωλείται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

[Πηγή: carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube