Η Kia διευρύνει τη σπορ γκάμα της

Η Kia διευρύνει τη σπορ γκάμα της

Η εταιρεία θα μεγαλώσει τη σπορ γκάμα της και τα Kia GT και Rio GT θα είναι οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές αυτής της κίνησης.

Το Kia GT που αναμενόταν κοντά στο τέλος της δεκαετίας, τελικά θα παρουσιαστεί πιο σύντομα. Κατά πάσα πιθανότητα θα το δούμε μέσα στο 2017, ενώ θα προαναγγείλει και την επέκταση της γκάμας των GT μοντέλων που μέχρι στιγμής απαρτίζεται από τα pro_cee’d GT και Optima GT.
Οι λεπτομέρειες σχετικά με το νέο μοντέλο είναι ακόμα εξαιρετικά περιορισμένες, όμως η σχεδίασή του αναμένεται κάτι μεταξύ δύο πρωτότυπων που ήδη ξέρουμε: του 4θυρου κουπέ GT και του GT4 Stinger.



Ωστόσο, έχουν ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον οι πληροφορίες των συνεργατών μας από το βρετανικό Autocar, οι οποίες κάνουν λόγο για μια GTi έκδοση του Rio που θα βρεθεί απέναντι στα Ford Fiesta ST, Opel Corsa OPC, VW Polo GTI, Renault Clio RS και Peugeot 208 GTi.
Δεν υπάρχει ακόμα η παραμικρή διαρροή για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, όμως η λογική λέει ότι θα κινείται από τον 1.600άρη T-GDi που κινεί και το pro_cee’d GT. Το Rio GT θα παρουσιαστεί μέσα στο 2018, άρα θα βασίζεται στη νέα γενιά του μοντέλου που θα παρουσιαστεί το 2017 και θα είναι ελαφρύτερο, με καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά, συνολικά αναβαθμισμένο σε ποιότητα και με εκδόσεις που θα κινούνται από τον νέο 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube