Η Jaguar ετοιμάζει 4κύλινδρη έκδοση κινητήρα για την F-type

Η Jaguar ετοιμάζει 4κύλινδρη έκδοση κινητήρα για την F-type

Η ανανεωμένη F-Type θα επεκτείνει την γκάμα κινητήρων προς τα κάτω.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η ανανεωμένη Jaguar F-type που βρίσκεται σε δοκιμές εξέλιξης θα έχει νέα βασική έκδοση κινητήρα με 4κύλινδρο δίλιτρο τούρμπο κινητήρα.

Στόχος της ανανεωμένης F-type είναι να διευρύνει το πελατολόγιο της και να κοντράρει και μοντέλα όπως οι νέες Porsche 718 Boxster και 718 Cayman που απέκτησαν με την σειρά τους 4κύλινδρο τούρμπο κινητήρα 2,0 λιτρων με απόδοση 300 ίππων.

Ο κινητήρας που θα εφοδιάζει την βασική έκδοση της ανανεωμένης F-type αναμένεται να μην είναι ο 2λιτρος EcoBoost που μπαίνει και στην XE, αλλά θα είναι νέος της οικογένειας κινητήρων Ingenium με απόδοση κοντά στους 300 ίππους.

Πέρα όμως από τον νέο κινητήρα, η ανανεωμένη δίλιτρη F-type θα έχει και άλλες διαφορές από τις 6κύλινδρες και 8κύλινδρες εκδόσεις του μοντέλου. Οι τροχοί θα έχουν μικρότερες διαστάσεις, οι προφυλακτήρες πιο ήπια σχεδίαση και η κεντρική απόληξη της εξάτμισης θα έχει ορθογώνιο σχήμα.

Τέλος, η ανανεωμένη Jaguar F-type με την νέα βασική έκδοση κινητήρα δεν αναμένεται να παρουσιαστεί πριν την άνοιξη του 2017.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube