DS: Σκέψεις για ηλεκτρικό σπόρτσκαρ 800 ίππων

DS: Σκέψεις για ηλεκτρικό σπόρτσκαρ 800 ίππων

Η DS σκέφτεται να βάλει στην παραγωγή το πρωτότυπο DS E-Tense Performance, ως ένα σπόρτσκαρ περιορισμένης παραγωγής για χρήση σε πίστα με την απόδοσή του να φτάνει τους 816 ηλεκτρικούς ίππους.

DS

Ο Γάλλος κατασκευαστής σκέφτεται να βάλει το πρωτότυπο DS E-Tense Performance που παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες στην παραγωγή. Το μοντέλο θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της DS και θα είναι ένα ηλεκτρικό σπόρτσκαρ περιορισμένης παραγωγής για την πίστα, που θα υιοθετεί τεχνολογίες από τη Formula E.

Mε το σπριντ για τα 100 km/h από στάση να ολοκληρώνεται σε περίπου 2" και ισχύ 816 PS, η CEO της DS, Béatrice Foucher προειδοποίησε σε δηλώσεις της στο Autocar ότι η τιμή του θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερή.

«Ποτέ δεν είχαμε σκοπό να επεκταθούμε στα σπόρτσκαρς, αλλά η απήχηση του E-Tense Performance μας έβαλε σε σκέψεις για να το βάλουμε στην παραγωγή ή να κατασκευάσουμε ένα παρόμοιο μοντέλο» πρόσθεσε η ίδια. 

DS

Παράλληλα, η Foucher ανέφερε ότι σε περίπτωση που το πρότζεκτ πάρει το πράσινο φως, θα υιοθετεί τεχνολογίες από το μονοθέσιο της DS στη Formula E. Το μοντέλο θα προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα και ελάχιστα κομμάτια του θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής.

Θυμίζουμε ότι το DS E-Tense Performance είναι πιο κοντά στη Formula E παρά σε αυτοκίνητο παραγωγής. Έτσι, χρησιμοποιεί το σύστημα κίνησης του αγωνιστικού μονοθεσίου και, όπως ακριβώς και αυτό, διαθέτει μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακόνημα.

Οι ηλεκτροκινητήρες προέρχονται επίσης από το μονοθέσιο και την κίνηση του DS E-Tense Performance αναλαμβάνουν δύο ηλεκτρομοτέρ. Ένα με ισχύ 340 PS εμπρός και ένα των 476 PS στο πίσω μέρος. Η συνολική απόδοση του πρωτοτύπου φτάνει τους 816 PS και 8.000 Nm ροπής.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube