DS 3 Crossback: Να πώς είναι!

DS 3 Crossback: Να πώς είναι!

Το DS 3 Crossback θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, αλλά ο σχεδιασμός του δεν κρύβει πια σχεδόν κανένα μυστικό. Είναι εμπνευσμένος από αυτό του DS 7 Crossback, με ολίγη από το πρώτο DS 3.

Το DS 3 Crossback θα είναι μία από τις βεντέτες του Mondial de l’Automobile 2018, στο Παρίσι. Αν και τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα έχουν ήδη απαθανατιστεί, η DS Automobiles είχε μέχρι στιγμής καταφέρει να διατηρήσει το μυστήριο του σχεδιασμού για το κόμπακτ αστικό crossover της. 

Αλλά η γαλλική φίρμα προδόθηκε από τις εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν για την έγκριση του αυτοκινήτου, τις οποίες και δημοσιοποίησε στο web ένα μέλος του φόρουμ Worldscoop.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του DS 3 Crossback δεν έχει κανένα μυστικό, ή σχεδόν κανένα, καθώς οι εικόνες είναι σε ασπρόμαυρη απόδοση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Έτσι δεν παρουσιάζουν σε όλη τους την έκταση τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, όπως για παράδειγμα τα χρώμιο και τα νίκελ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ DS 3 Crossback: Οι πρώτες λεπτομέρειες

Η εμπρός όψη του νέου DS 3 Crossback υιοθετεί τη μεγάλη μάσκα της φίρμας, της οποίας το περίγραμμα εκτείνεται κάτω από τα φανάρια, με την κλασική, ορίτζιναλ τομή των DS. Από αυτά τα τελευταία ξεκινούν οι «γιρλάντες» των φώτων ημέρας LED, όπως στο πρωτότυπο E-Tense. Στο προφίλ, για να γίνει η σύνδεση με το υφιστάμενο DS 3, το Crossback διαθέτει ένα «πτερύγιο καρχαρία» σε συνέχεια της μεσαίας κολόνας και προς τα πίσω. Μια πρακτικά ακατανόητη επιλογή, καθώς μάλλον θα εμποδίζει την ορατότητα των πίσω επιβατών.

DS 3 Crossback

Το πίσω κρύσταλλο είναι μια προέκταση των πίσω παραθύρων, δημιουργώντας την εντύπωση της «αιωρούμενης» οροφής. Σχεδιασμός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η DS έφτιαξε μια πλατφόρμα όπου η διχρωμία θα είναι κυρίαρχο στοιχείο της εξατομίκευσης. Στο πίσω μέρος θα υπάρχουν, όπως και στο DS 7 Crossback, εκλεπτυσμένα φανάρια που συνδέονται με μια διακοσμητική φωτεινή ή ανακλαστική λωρίδα. Όσο για τις δύο ευμεγέθεις μπούκες της εξάτμισης, προφανώς υποδηλώνουν το λανσάρισμα μιας ισχυρής έκδοσης «Performance». 
DS 3 Crossback
Στο εσωτερικό υιοθετείται ένα απλό σχέδιο με ρομβοειδή μοτίβα, ψηφιακό πίνακα οργάνων, επικαθήμενη οθόνη αφής αλά τάμπλετ και κεντρικούς αεραγωγούς που συνοδεύονται, στο κάτω μέρος τους από μια σειρά με τρία χειριστήρια. Το σχέδιο δείχνει ανάτυπο του DS 7 Crossback, ειδικά στην κεντρική κονσόλα, με περίτεχνα κουμπιά εκατέρωθεν του λεβιέ ταχυτήτων.


DS 3 Crossback
Όμως, η DS Automobiles θα έχει ως εμπροσθοφυλακή στο Mondial de l’Automobile 2018, στο Παρίσι τον Οκτώβριο, της αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή του DS 3 Crossback. Αυτό θα είναι και το πρώτο μοντέρνο μοντέλο νέας γενιάς του Groupe PSA. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ DS 3 Crossback: Να και το ταμπλό του!

Το DS 3 Crossback, το οποίο θα κατασκευάζεται στη Γαλλία, θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από κοινού με τον κινεζική εταίρο Dongfeng.
DS 3 Crossback
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube