DRIVE Video: Mercedes-AMG Face Off

DRIVE Video: Mercedes-AMG Face Off

Στο νέο μας video δοκιμάζουμε τις Mercedes-AMG E63 S & GT R. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, δύο τόσο ίδια αλλά και τόσο διαφορετικά πρόσωπα της μάρκας.

Η Mercedes-AMG είναι συνώνυμο της δύναμης, των επιδόσεων και της μηχανολογικής τελειότητας. Ποιο αυτοκίνητο όμως εκφράζει καλύτερα αυτή τη φιλοσοφία; Αυτό ήταν το concept αυτής της ιδιαίτερης δοκιμής, με δύο μοντέλα τόσο ίδια αλλά και τόσο διαφορετικά μεταξύ τους.

Η AMG ήταν ανέκαθεν δυνατή στις μπερλίνες. Άλλωστε από τέτοιου είδους αυτοκίνητα οι Aufrecht και Melcher, μηχανικοί του αγωνιστικού τμήματος της Mercedes το οποίο είχε μόλις αναστείλει τη λειτουργία του, ξεκίνησαν το 1967 να χτίζουν το μύθο τους. Η E 63 S είναι ίσως η αρτιότερη ενσάρκωση της φιλοσοφίας AMG αλλά και της σύγχρονης Mercedes-Benz. Ένα αυτοκίνητο πανίσχυρο, άπιαστο στην ευθεία, αλλά όχι μόνο. Η σύγχρονη AMG θέλει να δημιουργεί αυτοκίνητα που προσφέρουν συγκινήσεις και γράφουν κορυφαίους χρόνους και με τους τροχούς υπό γωνία. Ανταγωνισμό για τις BMW M, ακόμη και για τις Porsche.

H Ε63 S είναι πράγματι ικανότατη στις στροφές, χάρη και στην εξελιγμένη τετρακίνηση και εθιστικά απολαυστική. Ενώ η κορυφαία ποιότητα, η… διαστημική τεχνολογία συνδεσιμότητας και infotainment, ο πλούσιος εξοπλισμός και η άνεση παραμένουν αξίες αδιαμφισβήτητες. Αλλά για να ανταγωνιστεί την Porsche στην αγορά, στο δρόμο και στις πίστες, στις εντυπώσεις και στην ουσία, η AMG έπρεπε να μετεξελιχθεί από βελτιωτής σε κατασκευαστής, να σχεδιάζει από λευκό χαρτί και να φτιάχνει in house τα δικά της αυτοκίνητα. Και η αρχή προς αυτή την κατεύθυνση έγινε με την SLS. Η GT είναι η φυσική της εξέλιξη και η R η κορυφαία, η πλέον σκληροπυρηνική εκδοχή της. Ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο χωρίς τους συμβιβασμούς που επιβάλλουν τα standards άνεσης και ασφάλειας μιας σύγχρονης μπερλίνας. Θεωρητικά μοιάζει ευκολότερο. Από την άλλη, όταν φτάνεις να συγκρίνεσαι με την 911, οι απαιτήσεις είναι εξαιρετικά υψηλές.

Στην καλοκαιρινή δροσιά του Μέλανα Δρυμού, χορτάσαμε γκάζι, ευχαριστηθήκαμε δύναμη, απλώσαμε σαν βούτυρο σε ζεστό ψωμί το λάστιχο, αναζητώντας την πιο “Mercedes-AMG”.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube