Drako Dragon: Ένα SUV με 2.000 ηλεκτρικούς ίππους [video]

Drako Dragon: Ένα SUV με 2.000 ηλεκτρικούς ίππους [video]

Το Drako Dragon είναι ένα 5θέσιο SUV με πόρτες-φτερά γλάρου, τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ και συνδυαστική ισχύ 2.000 PS.

Mετά από το GTE, η αμερικανική Drako παρουσίασε και το Dragon, ένα ηλεκτρικό SUV που επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 2" και τελική ταχύτητα που ξεπερνάει τα 320 km/h. 

Κινείται από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, ένα για κάθε τροχό, με συνδυαστική ισχύ 2.000 PS και την ενέργεια να έρχεται από μια μπαταρία που έχει εξελιχθεί από την ίδια την Drako. H τελευταία, με την μέγιστη ισχύ φόρτισης των 500 kW μπορεί να φτάσει από το 10% στο 80% σε 10'. Τo εργοστάσιο υπόσχεται ηλεκτρική αυτονομία 676 km.

Drako Dragon

Η αμερικάνικη εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Dragon είναι το πρώτο SUV που βασίζεται σε σασί κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, γεγονός που μειώνει το βάρος κατά 50%, αυξάνοντας παράλληλα την ακαμψία του. Ως αποτέλεσμα, το μοντέλο ζυγίζει 2.254 kg. Tην ίδια στιγμή, το Tesla Model X Plaid έχει βάρος 2.604 kg.

To Dragon που σχεδιάστηκε στην Ιταλία, είναι 5θέσιο και οι επιβάτες του περνάνε στην καμπίνα ανοίγοντας τις εντυπωσιακές πόρτες-φτερά γλάρου. Το αμάξωμα του είναι σμιλεμένο έτσι ώστε να προσφέρει τον ελάχιστο δυνατό συντελεστή οπισθέλκουσας, παράγοντας παράλληλα αρκετή κάθετη δύναμη.

Drako Dragon

Το εσωτερικό έχει μίνιμαλ σχεδίαση με ένα πολυλειτουργικό διάκτινο τιμόνι και μια μεγάλη οθόνη αφής μεγέθους 17,1" να βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό.

Το Drako Dragon θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ με στόχο τα 5.000 κομμάτια ετησίως. Η τιμή εκκίνησης του είναι τα 290.000 δολάρια και τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να αρχίσουν να παραδίδονται το 2026.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube