Δοκιμάζεται ήδη η Mercedes-Benz GLA του 2020

Δοκιμάζεται ήδη η Mercedes-Benz GLA του 2020

Η δεύτερη γενιά του κόμπακτ crossover βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εξέλιξης.

Παρότι η ανανεωμένη έκδοση του μικρότερου crossover της Mercedes-Benz μόλις παρουσιάστηκε, η εντελώς νέα γενιά του ετοιμάζεται ήδη.

Όπως είναι λογικό, το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην επίσης νέα, δεύτερη, γενιά της A-Class που έχουμε επανειλημμένα δει να δοκιμάζεται. Αυτό σημαίνει την πλατφόρμα MFA2 (Modular Front Architecture), η οποία θα είναι πιο μεγάλη αλλά κι ελαφριά από της πρώτης γενιάς, χάρη στην προσθήκη και κάποιων αλουμινένιων μερών. Χάρη στο νέο πάτωμα, η νέα GLA αναμένεται σαφώς πιο ευρύχωρη στην καμπίνα της, με μικρή αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανακοίνωση τιμών για την ανανεωμένη Mercedes-Benz GLA

Όπως ισχύει και στο σημερινό μοντέλο θα υπάρχουν εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή τους τέσσερις τροχούς (4MATIC), ενώ προφανώς θα εξακολουθήσει να υπάρχει και η κορυφαία έκδοση AMG 45 με αισθητά αναβαθμισμένη ισχύ και ακόμα γρηγορότερες επιδόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Mercedes-Benz GLA 180 CDI

Θα πρέπει επίσης να θεωρείται σχεδόν βέβαιη και η προσθήκη μιας έκδοσης AMG 40, με το 2λιτρο μοτέρ ρυθμισμένο κοντά στους 300 ίππους. όπως ακριβώς και στη γκάμα της A-Class δηλαδή.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις υπόλοιπες εκδόσεις δεν αναμένονται πολύ σημαντικές αλλαγές στους κινητήρες. Στη βενζίνη θα υπάρχουν και πάλι 4κύλινδροι 1,6 και 2,0 lt, ενώ οι ντίζελ θα ξεκινάνε με τον 1.5 dCi της Renault και κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήγουν στον ολοκαίνουργιο 2λιτρο της Mercedes-Benz. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν θα δούμε και εκδόσεις ντίζελ με τον Biturbo 1.6 dCi της Renault και τους 160 ίππους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Mercedes-Benz GLC Coupe 250 d 4MATIC 

Η νέα GLA το πιθανότερο είναι ότι θα ξεκινήσει να πωλείται στις αρχές του 2020 ανανεώνοντας την γκάμα των κόμπακτ crossover της Mercedes-Benz, στην οποία μάλιστα μπορεί και μην είναι το μόνο μοντέλο. Υπάρχουν πληροφορίες ότι τελικά θα υπάρξει και ένα ακόμα με την ονομασία MLB, το οποίο εκτός από περισσότερο εκτός δρόμου χαρακτήρα, θεωρητικά θα έχει ως αποστολή τη γεφύρωση του κενού μεταξύ της GLA και της GLC.

[Πηγή: Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube