Dodge Durango SRT Hellcat: Το ισχυρότερο SUV στον κόσμο [video]

Dodge Durango SRT Hellcat: Το ισχυρότερο SUV στον κόσμο [video]

Το επταθέσιο SUV της Dodge απέκτησε έκδοση Hellcat με 720 PS!

Η Dodge παρουσίασε στις ΗΠΑ την ανανεωμένη γκάμα του Durango μαζί με την έκδοση SRT Hellcat που κερδίζει επάξια τον τίτλο του ισχυρότερου SUV παραγωγής στον κόσμο!

Κάτω από το καπό του Dodge Durango SRT Hellcat βρίσκεται ο supercharged V8 HEMI Hellcat κινητήρας με χωρητικότητα 6,2 λίτρων, που αποδίδει 720 PS και 875 Nm (όπως και στα Charger Hellcat και Challenger Hellcat). Το μοτέρ συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο TorqueFlite 8HP95 8 σχέσεων το οποίο στέλνει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς.

Για να διαχειριστεί καλύτερα όλη αυτή τη δύναμη, το μοντέλο απέκτησε ειδικό στήσιμο της ενεργής ανάρτησης με σφιχτότερα αμορτισέρ, νέα ρύθμιση στην ηλεκτρική υποβοήθηση του τιμονιού, ισχυρότερα φρένα της Brembo (δίσκοι 400 mm με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και δίσκοι 350 mm με ετραπίστονες πίσω), Launch Control και λειτουργίες οδήγησης Street, Sport, Track και Custom.

Σύμφωνα με την Dodge, το επταθέσιο SUV επιταχύνει από τα 0-97 km/h σε 3,5" και έχει τελική ταχύτητα 290 km/h. Παράλληλα, ολοκληρώνει το 1/4 του μιλίου σε 11,5" (!) ενώ έχει δυνατότητα ρυμούλκησης 3.946 kg.

Dodge Durango SRT Hellcat

Εξωτερικά, η ανανεωμένη γκάμα Durango απέκτησε ανασχεδισμένη μάσκα με νέα γρίλια και πιο μοντέρνα γραφικά LED στα φώτα και νέα σχέδια τροχών. Όσο για το SRT Hellcat, ξεχωρίζει από το σπλίτερ, τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός (χωρίς φώτα ομίχλης), τις ρίγες που διατρέχουν όλο το αμάξωμα, τις εισαγωγές αέρα στο καπό, τη μεγαλύτερη αεροτομή, τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης και τις ζάντες 20" που φορούν ελαστικά Pirelli Scorpion Zero 295/45ZR20.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε οθόνη αφής 10,1" με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect 5, νέο πίνακα οργάνων και νέες επενδύσεις στα σπορ καθίσματα, το ταμπλό και τις πόρτες.

Το  Dodge Durango SRT Hellcat θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ μόνο για το model year 2021, με τα βιβλία των παραγγελιών να ανοίγουν το φθινόπωρο και τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για τις αρχές του έτους.
 

[Πηγή: FCA Group]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube