Διέρρευσε το ανανεωμένο Kia Picanto

Διέρρευσε το ανανεωμένο Kia Picanto

Οι επίσημες εικόνες του ανανεωμένου Kia Picanto, με έντονες σχεδιαστικές επιρροές από το ηλεκτρικό SUV EV9, εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή του.

Kia Picanto

Οι πρώτες φωτογραφίες του ανανεωμένου Kia Picanto διέρρευσαν στο διαδίκτυο, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη παγκόσμια αποκάλυψή του, η οποία αναμένεται αργότερα μέσα στον Ιούνιο με το λανσάρισμα του στις αγορές να ξεκινά αμέσως μετά. Στην ευρωπαϊκή -και φυσικά στην ελληνική- αγορά η άφιξη του είναι προγραμματισμένη πριν το τέλος του έτους.

Οι πρώτες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν ότι το νοτιοκορεατικό αυτοκίνητο πόλης υιοθέτησε ένα σχεδιαστικό στιλ με μπόλικες εμπνεύσεις από τη ναυαρχίδα της Kia, που δεν είναι άλλο από το μεγάλο ηλεκτρικό SUV EV9.

Kia Picanto

Αυτό είναι το δεύτερο facelift που δέχεται η τρέχουσα γενιά του Picanto, το οποίο λανσαρίστηκε το 2017 και έλαβε την πρώτη του ανανέωση το 2020, με σκοπό να παρατείνει τη ζωή του και πέρα από τα μέσα της δεκαετίας. 

Γυρνώντας στην εμφάνιση, η επιρροή του EV9 είναι ορατή τόσο στα κάθετα φωτιστικά σώματα (πιθανώς τώρα με τεχνολογία LED) όσο και στα χρωμιωμένα διακοσμητικά σε όλη την επάνω μάσκα και στη μεγάλη κάτω με ένθετα στο χρώμα του αμαξώματος παρόμοια με αυτά στο EV9 GT-Line.

Οι ζάντες τεσσάρων ακτίνων παραπέμπουν και αυτές στις αντίστοιχες του EV9, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν νέα φώτα που συνδέονται τώρα κατά μήκος της πίσω πόρτας με μια μπάρα φωτισμού LED. Οι υπόλοιπες στιλιστικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν έναν ανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα και νέες πλαϊνές ποδιές. Το αυτοκίνητο απεικονίζεται επίσης σε ένα ανοιχτό πράσινο χρώμα που δεν το έχουμε ξαναδεί στο Picanto.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι μικρότερης έκτασης και περιλαμβάνουν έναν νέο και πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η οθόνη αφής του συστήματος infotainment 8,0’’ -που εισήχθη με την αναβάθμιση του 2020- φαίνεται να διαθέτει νέα γραφικά.

Kia Picanto

Με την Kia να επιταχύνει την πορεία της προς τον στόχο της να γίνει μια μάρκα που θα παράγει μόνο ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2035, λογικά δεν υπάρχει χρόνος για την περαιτέρω ανάπτυξη των θερμικών της κινητήρων, οπότε εικάζουμε ότι το ανανεωμένο Picanto θα συνεχίσει να διατίθεται με τον 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,0 lt, ο οποίος αποδίδει 67 ίππους στην ατμοσφαιρική του έκδοση και 100 ίππους στην τουρμπάτη εκδοχή του. Στην Ελλάδα, λογικά η γκάμα του θα συνεχίσει να περιλαμβάνει και τον 1.2 lt με τα 84 άλογα. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube