Διαρροή: Mercedes-AMG A 45 και CLA 45 4MATIC

Διαρροή: Mercedes-AMG A 45 και CLA 45 4MATIC

Οι πρώτες φωτογραφίες των κορυφαίων εκδόσεων της οικογένειας μικρομεσαίων Mercedes.

Φωτογραφίες της κορυφαίας Mercedes-AMG A 45 αλλά και της συγγενικής CLA 45 διέρρευσαν στο διαδίκτυο μέσω του προφίλ Wilco Blok (@wilcoblok) στο Instagram, μερικούς μήνες πριν την επίσημη πρεμιέρα.

A 45

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, η A 45 ξεχωρίζει αισθητικά από τη νέα γρίλια Panamericana, τις τονισμένες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, τις ζάντες 19" και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος.

Κατά τα άλλα το μοντέλο μοιάζει αρκετά με την Α 35 αφού και αυτό εξοπλίζεται με τους πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, τα αεροδυναμικά πτερύγια και την χαρακτηριστική αεροτομή στην κορυφή της πίσω πόρτας. 

CLA 45

Η CLA 45 ενσωματώνει τη γρίλια Panamericana σε συνδυασμό με νέο εμπρός προφυλακτήρα που διαθέτει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και πιο επιθετικές γραμμές σε σύγκριση με αυτόν της CLA 35

Ομοίως, στο πίσω μέρος οι διαφορές εντοπίζονται στη μεγαλύτερη αεροτομή από ανθρακονήματα, τις επενδύσεις στις εσοχές του πίσω προφυλακτήρα και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης που πλαισιώνουν το διαχύτη.

CLA 45

Να θυμίσουμε πως στις A 35Α 35 Saloon και CLA 35, ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,0 λίτρων αποδίδει 306 PS και 400 Nm ροπής που μεταφέρονται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη AMG Speedshift DCT 7G και του συστήματος τετρακίνησης 4MATIC με Drift Mode.

Οι επερχόμενες A 45, A 45 Saloon και CLA 45, θα χρησιμοποιούν τον ισχυρότερο τετρακύλινδρο κινητήρα παραγωγής M133 της AMG, με χωρητικότητα 2,0 λίτρων ο οποίος διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος. Η "βασική" θα έχει απόδοση 387 PS και 480 Nm ροπής, ενώ η κορυφαία έκδοση S θα αποδίδει 421 PS και 500 Nm ροπής. Χάρη σε αυτόν είναι πολύ πιθανό τα μοντέλα να σπάσουν το φράγμα των 4" για την επιτάχυνση 0-100km/h (ενδεικτικά η προηγούμενη A 45 χρειαζόταν 4,2") ενώ η τελική τους ταχύτητα πιθανότατα θα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube