Διαρροή: Land Rover Defender

Διαρροή: Land Rover Defender

Το καθαρόαιμο εκτός δρόμου μοντέλο της βρετανικής εταιρείας αποκαλύπτεται.

Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του νέου Land Rover Defender που είναι προγραμματισμένη για αύριο, οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου αλλά και σημαντικές πληροφορίες για αυτό διέρρευσαν από τις σελίδες περιοδικού στη Νότια Αφρική.

Land Rover Defender

Τη σχεδίαση του νέου Defender πάνω κάτω την γνωρίζαμε ήδη από προηγούμενες διαρροές. Η συνολική εικόνα χαρακτηρίζεται από ετραγωνισμένο σχήμα με καμπυλωτές γωνίες, παραδοσιακές αναλογίες 4x4, εκτεθειμένη ρεζέρβα, αιωρούμενη οροφή και το χαρακτηριστικό φούσκωμα στο προφίλ κάτω από την οριζόντια γραμμή των παραθύρων.

Το νέο Defender θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις αμαξώματος και μεταξονίου - το 110 και το 90 - όπως μας είχε συνηθίσει και ο προκάτοχός του.

Η μακρύτερη έκδοση 110 είναι πενταθέσια, εξαθέσια ή και επταθέσια ανάλογα με τη διάταξη, ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει έως και τα 2.380 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Όσο για το "κοντό" 90, αυτό θα έχει έως και 6 θέσεις με την προσθήκη ενός μικρού καθίσματος ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό.

Land Rover Defender

Η καμπίνα έχει αναβαθμιστεί σε ποιότητα σε σύγκριση με το προηγούμενο Defender, με δερμάτινες επενδύσεις και μια οθόνη αφής για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Pavi Pro. Επιπλέον, η ειδική επένδυση του πατώματος επιτρέπει τον εύκολο καθαρισμό του με νερό μετά από απαιτητικές εκτός δρόμου αποστολές.

Τιμώντας το όνομα του, το νέο Defender θα εξοπλίζεται με το σύστημα Terrain Response 2, το οποίο αποκτά νέα λειτουργία για πέρασμα μέσα από βαθύ νερό. Το κεντρικό διαφορικό ανήκει στο βασικό εξοπλισμό ενώ προαιρετικό είναι το ενεργό κλείδωμα διαφορικού.

Η δυνατότητα ρυμούλκησης φτάνει τα 3.720 kg ενώ επιπλέον 300 kg μπορούν να αποθηκευτούν στην προαιρετική σχάρα οροφής.

Land Rover Defender

Η γκάμα του Defender θα αποτελείται από τις εκδόσεις εξοπλισμού S, SH, HSE και την κορυφαία X. Η Land Rover θα προσφέρει τέσσερα επιπλέον πακέτα εξοπλισμού (Explorer, Adventure, Country και Urban). Για τον πρώτο χρόνο παραγωγής θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη παραγωγή το Land Rover Defender First Edition.

Το έντυπο αποκαλύπτει και την αρχική τιμή του Defender στη Νότια Αφρική όπου θα ξεκινά από τα R910 400 (56.152 ευρώ). Περισσότερα αύριο οπότε έχει προγραμματιστεί και η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου στην Έκθεση Φρανκφούρτης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube