Διαρροή: Αυτό είναι το νέο Lexus IS

Διαρροή: Αυτό είναι το νέο Lexus IS

Πρόωρη αποκάλυψη για το νέο IS της Lexus που θα κάνει πρεμιέρα σήμερα.

Λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα του νέου Lexus IS, φωτογραφίες του μοντέλου διέρρευσαν στη σελίδα Allcarnews αποκαλύπτοντας το σχεδιασμό του.

Το μοντέλο που θα ανταγωνιστεί premium D-Segment μοντέλα όπως η BMW 3 Series, η Mercedes-Benz E-Class, το Audi A4, η Jaguar XE και η Alfa Romeo Giulia, θα βασίζεται σε μια αναβαθμισμένη έκδοση της πλατφόρμας του σημερινού Lexus IS το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε το 2013 και δέχθηκε μια ανανέωση το 2016.

Σε παρόμοιο κλίμα κινείται και ο εξωτερικός σχεδιασμός του νέου IS που ακολουθεί εξελικτική πορεία. Στη μάσκα παραμένει η χαρακτηριστική γρίλια της Lexus που πλαισιώνεται από δύο πλευρικές εισαγωγές αέρα και δύο πιο εύπεπτα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED χωρίς τις ακρότητες του προκατόχου του.

Στο προφίλ οι πτυχώσεις στο αμάξωμα είναι εντονότερες χαρίζοντας μια πιο δυναμική εικόνα όμως η γραμμή των παραθύρων, οι χειρολαβές και οι καθρέφτες έχουν μείνει σχεδόν ίδια με πριν. Πίσω ξεχωρίζουν τα ενιαία φώτα LED, οι τονισμένοι ώμοι, ο μεγάλος διαχύτης με τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης και η διακριτική αεροτομή.

LEXUS IS leak

 

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη, με το τιμόνι και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να μοιάζουν με τη σημερινή ενιά, και μια μεγαλύτερη οθόνη αφής στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας που υποστηρίζει συνδεσιμότηταApple CarPlay.

Περισσότερα θα γνωρίζουμε σήμερα μετά τις 14.00 οπότε είναι προγραμματισμένη και η επίσημη πρεμιέρα του Lexus IS. Το μοντέλο θα παρουσιαζόταν στις 9 Ιουνίου όμως η τεταμένη κατάσταση στις ΗΠΑ με τις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις ανάγκασαν την εταιρεία να αναβάλλει το event.

    Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
     

    Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube