Διαρροή: Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Honda Civic concept

Διαρροή: Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Honda Civic concept

Η Honda μας προϊδεάζει για το επερχόμενο νέο Civic χάτσμπακ με ένα πρωτότυπο που θα δείξει στο Σαλόνι της Γενεύης.

Όπως φαίνεται από αυτές τις χαμηλής ανάλυσης αλλά επίσημες φωτογραφίες, που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, το Honda Civic Hatchback concept είναι απλά το μοντέλο παραγωγής αναβαθμισμένο με ένα body-kit που του δίνει πιο επιθετική εμφάνιση, με ξανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, πλαϊνά μαρσπιέ, μεγάλους τροχούς και φωτεινές πράσινες πινελιές.

Η βασική σχεδίαση αποτελεί συνέχεια εκείνης των νέων Civic σεντάν και κουπέ, που πωλούνται ήδη στις ΗΠΑ. Το εμπρός και το πίσω μέρος είναι παρόμοια, αλλά το μικρότερο μήκος και η διαφορετική γραμμή της σκεπής δίνουν στο χάτσμπακ μια πιο δυναμική εμφάνιση.

Είναι πολύ πιθανό το πρωτότυπο να προλογίζει μια σπορ έκδοση του 5θυρου Civic, την έκδοση Si ή ακόμη και την Type S, που λέγεται ότι θα έχει μια «εξημερωμένη» παραλλαγή του κινητήρα του Type R, με κάπου 230 ίππους για να συναγωνιστεί το Ford Focus ST και το VW Golf GTI.

Για την ευρωπαϊκή αγορά, η Honda έχει ήδη ανακοινώσει δύο νέους βενζινοκινητήρες VTEC τούρμπο, με κυβισμό 1,0 και 1,5 λίτρων, ενώ στη Β. Αμερική θα διατίθεται με τον 1.5 κι έναν 2.0 τούρμπο.

Όλα τα Civic χάτσμπακ θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Honda, στο Swindon της Αγγλίας.

[Πηγή: carscoops.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube