Honda: Νέοι τούρμπο κινητήρες VTEC για την επόμενη γενιά Civic

Honda: Νέοι τούρμπο κινητήρες VTEC για την επόμενη γενιά Civic

Mε χωρητικότητα 1.0 και 1.5 λίτρου στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του downsizing

Η Honda ανακοίνωσε τον ερχομό δύο νέων υπερτροφοδοτούμενων βενζινοκινητήρων φιλοσοφίας downsizing στην Ευρώπη. Οι μονάδες 1.0l & 1.5l i-VTEC TURBO θα ενταχθούν στην οικογένεια κινητήριων συνόλων που προορίζονται για τη δέκατη γενιά Civic, η οποία αναμένεται στην Ευρώπη από τις αρχές του 2017.

Οι νέοι κινητήρες θα αποτελέσουν μέλη της συνεχώς επεκτεινόμενης οικογένειας Earth Dreams Technology της Honda και θα προσφέρουν ένα συνδυασμό δυναμικών επιδόσεων, κορυφαίας απόδοσης και άριστης οικονομίας καυσίμου. Ο πρώτος νέος VTEC TURBO, ένας δίλιτρος κινητήρας, παρουσιάστηκε φέτος στο τρέχον Civic Type R, αποδίδει 310 PS και έχει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,7".

Βασισμένοι σε μία εντελώς νέα δομή και αξιοποιώντας συστήματα τούρμπο νέας γενιάς, οι νέοι κινητήρες διαθέτουν τεχνολογία μεταβλητού βυθίσματος βαλβίδων με σκοπό τη μείωση των τριβών και την επίτευξη κορυφαίας απόδοσης ισχύος και περιβαλλοντικής συμβατότητας. Οι νέοι κινητήρες χρησιμοποιούν έναν υψηλής απόκρισης υπερσυμπιεστή με χαμηλή αδράνεια, ενώ με την τεχνολογία άμεσου ψεκασμού πετυχαίνουν βέλτιστη ισορροπία υψηλής ισχύος και ροπής, υπερτερώντας έναντι των συμβατικών, ατμοσφαιρικών κινητήρων.

Το νέο Civic προγραμματίζεται να φτάσει στην Ευρώπη στις αρχές του 2017, αφού παρουσιαστεί πρώτα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Πεντάθυρες εκδόσεις θα παράγονται αποκλειστικά στο βρετανικό εργοστάσιο της Honda (HUM) στο Swindon. Η Honda έχει επιβεβαιώσει επένδυση 270 εκατ. ευρώ σε νέες τεχνολογίες και διαδικασίες παραγωγής εν όψει της προετοιμασίας για το νέο μοντέλο. 

[Πηγή Honda]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube